Την φύση του λύκου που απασχόλησε τους ανθρώπους του Διονύσου την προηγούμενη εβδομάδα αναλύουν οι ειδικοί. Όπως αναφέρουν, πρόκειται για ένα είδος μονόλυκου με πολύ ισχυρό αίσθημα επιβίωσης και μεγάλη δύναμη.

Κλιμάκιο του Δασονομείου Αγίου Στεφάνου επιβεβαιώνει ότι ο εν λόγω λύκος ζει κυρίως μόνος του και όχι σε αγέλη. Επιπροσθέτως αναφέρει ότι έχει εγκλωβιστεί στις πλαγιές της Πεντέλης.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Την περασμένη Τετάρτη, το άγριο ζώο κυκλοφορούσε στην λεωφόρο Διονύσου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αναζητώντας τροφή. Εκει εντόπισε ενα χώρο που φιλοξενούνται αδέσποτα σκυλιά και επιτέθηκε σε ένα από αυτά.

«Στην αρχή θεωρήσαμε οτι είναι σκοτωμένος απο κάποιον άλλο σκύλο», αναφέρει ο κ. Δημήτρης Πιτιανούδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου.

Την επόμενη ημέρα, ένα ακόμη ζώο βρέθηκε νεκρό στον ιδιο χώρο με αποτέλεσμα η υπεύθυνη της φιλοζωικής να ειδοποιήσει το Δασονομείο καθώς αντιλήφθηκε πως κάποιο άγριο ζώο επιτίθεται στα σκυλιά.

Οι περιγραφές μιλούν για ενα πολύ μεγάλο ζώο, που δεν μοιάζει με σκύλο.

«Ήρθαν, έκαναν αυτοψία, πήραν φωτογραφίες, συνέταξαν την αναφορά τους απο τα πατήματα στο χιόνι και μας διαβεβαίωσαν οτι πρόκειται για λύκο και μάλιστα υπερμεγέθης. Μονόλυκο τον είπαν, δηλαδή αυτός που δεν δουλεύει μαζί με την αγέλη αλλά μόνος του γιατί αισθάνεται πανίσχυρος», δηλώνει η Πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Διονύσου, κ. Βασιλική Γώγου, και εξηγεί πως πρόκειται για ζώο με μεγάλη δύναμη που μπορεί να πηδήξει σε ύψος 3 μέτρων.

Την ίδια ημέρα, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής είδαν το λύκο να τριγυρνάει στη γειτονιά. Στη λεωφόρο Αιολίδος, μάλιστα, ο λύκος φέρεται να πήδηξε τη μάντρα ενός σπιτιού και να εισέβαλε στην αυλή την ωρα που η ένοικος τον παρακολουθούσε έντρομη απο τη τζαμαρία.

Το κλιμάκιο του Δασονομείου Αγίου Στέφανου εντόπισε τα σημεία της πάλης του λύκου με το σκυλί καθώς και τα χνάρια που άφησε πίσω του το άγριο ζώο. Απο την έρευνα προέκυψε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που προσεγγίζει την περιοχή ενώ το στοιχείο που δείχνει οτι πρόκειται για λύκο είναι το δάγκωμα στο σώμα του σκύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λύκος που τριγυρνάει στον Διόνυσο ανήκει σε ένα είδος που δεν συναντάται σε δάση τα οποία βρίσκονται κοντά στον αστικό ιστό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις