Η κακοκαιρία «Φίλιππος» ευτυχώς δεν προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Αττική και τελικά υποχωρεί, ωστόσο μια νέα ψυχρή εισβολή φαίνεται πως θα κάνει την εμφάνισή της από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, όπως μεταδίδει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυρότατος παγετός σημειώθηκαν ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έπεσε κατά τόπους κάτω από τους -16 βαθμούς Κελσίου.

Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (θέση Βρύζες) με -16,8 ° C.

Οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, καταγράφηκαν σε Βλάστη Κοζάνης (-16,3), Σέλι (-14,2), Περτούλι Τρικάλων (-14,2), Λιβάδι Παρνασσού (-12,7) και ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας (-12,7).

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα έχουμε νέα ψυχρή «εισβολή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις