Η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα θα έχει δύο πρόσωπα. Στα βόρεια και δυτικά βροχές και καταιγίδες, αλλά προς τα νότια άκρως ανοιξιάτικος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες, σκόνη και αυξημένη υγρασία, είπε αρχικά ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Για σήμερα Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις που θα φέρουν βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά, οι οποίες θα είναι πιο έντονες κατά τη διάρκεια των απογευματινών και βραδινών ωρών.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ήπιος.

Στην Αττική, αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια. Ωστόσο, θα υπάρξουν κάποιες νεφώσεις προς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Θεσσαλονίκη, ήπιες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια αλλά με ορισμένες τοπικές νεφώσεις στα νότια του νομού. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τις επόμενες ώρες στα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που σε τοπικό επίπεδο μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας το οποίο καθώς κινείται ανατολικά βορειοανατολικά θα απασχολήσει με έντονα φαινόμενα τη δυτική χώρα το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, την Τρίτη αναμένεται μεγάλος όγκος νερού στα βορειοδυτικά, ενώ ανάλογος θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη. Δηλαδή, άστατος στα δυτικά και στα βόρεια, ήπιος στα ανατολικά και στα νότια με ζέστη και υγρασία.

Στον χάρτη που ακολουθεί επισημαίνουμε τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας (πορτοκαλί χρώμα – κεραυνοί) όπου πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή.

Βροχοπτώσεις πιο ήπιες θα συναντήσουμε και στα βόρεια της χώρας μας πιθανόν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ προς τα ανατολικά και νότια θα επικρατήσει αρκετή ζέστη αλλά και αυξημένη σχετική υγρασία.

Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους και προσοχή στα καιρικά φαινόμενα!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις