Βροχές και καταιγίδες βαθέος φθινοπώρου, δυνητικά πλημμυρογόνες βλέπει ο μετεωρολόγος, Δημήτρης Ζιακόπουλος, αναφορικά με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα επισκεφτούν τη χώρα μας το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Στην πρόγνωσή του, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει συγκεκριμένα: «Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις, ενώ ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στη Β. Ιταλία, αναμένεται να κινηθεί ΝΑ. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας θα είναι η ηλιοφάνεια, οι ασθενείς άνεμοι και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Πάντως, τις βραδινές – νυχτερινές ώρες στη Δ. Ελλάδα θα επικρατήσουν Ν-ΝΔ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Β. Ιόνιο) και στις ΒΔ περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές».

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον κ. Ζιακόπουλο, «προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού στη χώρα με βασικά χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες αρχικά στη Δ. Ελλάδα και τις βραδινές – νυχτερινές ώρες στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα πλην Α. Μακεδονίας και Θράκης. Επισημαίνεται ότι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη Δ. Πελοπόννησο ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι αυξημένος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση ως τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά».

«Την Κυριακή», συνεχίζει, «ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην κεντροανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά – Εύβοια, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της σε όλη τη χώρα».

«Τη Δευτέρα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού Β-ΒΑ με ένταση ως τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τέλος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας θα περάσουν χωρίς προβλήματα καιρού» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις