Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας ιταλικών νοσοκομείων και Πανεπιστημίων, είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν μικροπλαστικά στον οργανισμό γυναικών και συγκεκριμένα στον πλακούντα τους, μετά τη γέννα.

Έχουν εντοπιστεί στο φαγητό, στο νερό εδώ και χρόνια αλλά τα νέα ανησυχητικά ευρήματα ώθησαν τον ελληνικό οργανισμό ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) να εκδώσει νέα προειδοποίηση.

«Τι περιμένουμε για να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού;» Αυτό είναι το ερώτημα που απευθύνει στο κοινό με νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), η οποία αναδεικνύει συγκλονιστικά επιστημονικά ευρήματα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των πλαστικών στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης του ΕΟΑΝ αποτυπώνει την εικόνα ενός εμβρύου κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος, συνοδευόμενο από το αποτέλεσμα έρευνας που έδειξε πως τέσσερις στους έξι πλακούντες γυναικών που γέννησαν πρόσφατα περιείχαν μικροπλαστικά.

Mικροπλαστικά έχουν ανιχνευθεί εδώ και χρόνια στο φαγητό, το νερό και στο στομάχι των θαλάσσιων ζώων, καθώς και του ανθρώπου. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα σε ιταλικά νοσοκομεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πραγματικό εύρος των επιπτώσεων στην υγεία, καθώς για πρώτη φορά εντοπίστηκαν μικροπλαστικά στον πλακούντα γυναικών, µέσω του οποίου το έμβρυο λαμβάνει το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Η έρευνα προειδοποιεί ότι η παρουσία µικροπλαστικών στον πλακούντα μπορεί να βλάψει σημαντικά την υγεία και την ανάπτυξη του εμβρύου και κατ’ επέκταση, όλων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις