Οι ακτές της Φλόριντα έχουν γεμίσει από μια γιγαντιαία μάζα με φύκια, η οποία σχηματίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό. Τα γλοιώδη φύκια κατευθύνονται προς τις ακτές της Φλόριντα και άλλες ακτές του Κόλπου του Μεξικό, απειλώντας να προκαλέσει προβλήματα στις παραλίες της γύρω περιοχής.

Τα φύκια, μια ποικιλία που ονομάζεται sargassum (σαργάσο), εδώ και καιρό ξεβράζονται στον Ατλαντικό και οι επιστήμονες παρακολουθούν μαζικές συσσωρεύσεις του από το 2011.

Ωστόσο, η φετινή ποσότητα από αυτά τα φύκια ενδεχομένως είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ, καλύπτοντας περισσότερα από 5.000 μίλια από τις ακτές της Αφρικής έως τον Κόλπο του Μεξικό.

Τα Sargassum είναι καφέ φύκια, τα οποία προκαλούν επανειλημμένως προβλήματα στις ακτές της Καραϊβικής. Μολονότι δεν είναι επιβλαβή για την υγεία, η συσσώρευσή τους είναι επιβλαβής για τα οικοσυστήματα και, επιπλέον, λόγω της μεγάλης ποσότητας που συσσωρεύεται στις παραλίες και της χαρακτηριστικής άσχημης μυρωδιάς που αναδύει κατά την αποσύνθεση.

Το σαργάσο προκαλεί σημαντικές οικονομικές απώλειες στον τουριστικό τομέα, πέραν του ότι αποτελεί εμφανή ενόχληση για τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις