Η Apple Inc έγινε χθες η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην βεβαιότητα των επενδυτών ότι η κατασκευάστρια του iPhone θα συνεχίσει να λανσάρει προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αγορά, καθώς εξερευνά νέες αγορές όπως τα αυτόματα αυτοκίνητα και το «metaverse».

Η αξία της μετοχής της εταιρείας έφθασε στα 182,88 δολάρια στη διάρκεια της ημέρας, που αποτελεί ρεκόρ, στην πρώτη συνεδρίαση του 2022.

Ο αμερικανικός κολοσσός κατάφερε πάντως να φτάσει τα $3 τρισ. μόλις 16 μήνες μετά το επίτευγμα της να γίνει η πρώτη εταιρεία στον κόσμο με αξία τα $2 τρισ.

Για το τελευταίο έτος χρήσης που ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου η Apple ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 33% στα $365,8 δισ. Αρκετοί αναλυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για τις προοπτικές του τεχνολογικού κολοσσού, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία έχει χτίσει ένα οικοσύστημα από 1 δισ. κατόχους iPhones που δαπανούν χρήματα για αναβαθμίσεις και υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή η εταιρεία προετοιμάζεται για την είσοδο της σε μελλοντικές αγορές όπως τα αυτοοδηγούμενα οχήματα και η επαυξημένη πραγματικότητα.

Τον Δεκέμβριο οι αναλυτές των JP Morgan και BofA Global Research αναθεώρησαν ανοδικά την τιμή στόχο για τη μετοχή της εταιρείας μέχρι το υψηλό των $210, κάτι που διαμορφώνει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα $3,45 τρισ.

Από την πρώτη παρουσίαση του iPhone τον Ιανουάριο του 2007 από τον ιδρυτή της εταιρείας Στιβ Τζομπς οι μετοχές της Apple έχουν σκαρφαλώσει περίπου 5.800%, ξεπερνώντας κατά πολύ την αντίστοιχη άνοδο του S&P 500 κατά περίπου 230% για την ίδια περίοδο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και capital.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις