Ο von Moltke θα αναλάβει τον ρόλο του στο πλάι του Karl von Rohr, ο οποίος κατέχει αυτή τη θέση από το 2018. Η αλλαγή θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και ο von Moltke θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του παράλληλα και ως οικονομικός διευθυντής.

Ο James von Moltke είναι ο οικονομικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank AG από τον Ιούλιο του 2017. Προηγουμένως, ήταν ταμίας της Citigroup, όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναδιάρθρωση της εταιρείας μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Ο Moltke έχει επίσης εργαστεί στη Morgan Stanley, όπου ηγήθηκε της ομάδας Financial Technology Advisory, και πέρασε δέκα χρόνια στην J.P. Morgan, δουλεύοντας τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Moltke είναι μέλος των Συμβουλίων Χρηματιστηρίου του Eurex και του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης και υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Γερμανία και του Κέντρου Χρηματοοικονομικών Μελετών στη Φρανκφούρτη. Μέλος της διευθύνουσας επιτροπής για το ρυθμιστικό κεφάλαιο στο Institute of International Finance, στην Ουάσιγκτον, DC, εκπροσωπεί την Deutsche Bank στο εκτελεστικό συμβούλιο του Deutsche Aktieninstitut και υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της Atlantik-Brücke.

Γεννημένος στη Χαϊδελβέργη, ο Moltke είναι διπλός υπήκοος Γερμανίας και Αυστραλίας και έλαβε το πτυχίο του από το New College της Οξφόρδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις