“Έχουμε καταλήξει ότι η κατοχή δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη ούτε ορατή στο τρέχον περιβάλλον”, τονίζει σε ανακοινωθέν της, προσθέτοντας ότι δεν θα αποκομίσει κέρδη από οποιαδήποτε μεταβίβαση της ιδιοκτησίας.

Η Heineken δήλωσε πως στόχος είναι μια “εύρυθμη μεταβίβαση” και ότι θα συνεχίσει τις δραστηριότητες με μειωμένες λειτουργίες στη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου κρατικοποίησης. Η εταιρεία τόνισε ότι θα εγγυηθεί τους μισθούς των 1.800 υπαλλήλων της μέχρι το τέλος του έτους.

Τα σχέδια της Carlsberg

Η ανταγωνιστική Carlsberg, στην οποία ανήκει η μεγαλύτερη ρωσική μπύρα Baltika, συνεχίζει να πουλάει μπύρες με το brand Baltika, αλλά δήλωσε νωρίτερα ότι έχει ξεκινήσει μια στρατηγική αναθεώρηση των δραστηριοτήτων στη χώρα, κι ανέστειλε τη ρωσική μονάδα. “Η απόφαση της Heineken πιθανώς δεν διευκολύνει την κατάσταση για την Carlsberg”, αναφέρουν αναλυτές.

Στις αρχές του μήνα η Heineken δήλωσε πως θα σταματήσει να παρασκευάζει και να πουλάει την μαύρα της στη Ρωσία και ότι δεν θα δέχεται πλέον κανένα οικονομικό όφελος από τις δραστηριότητες της εκεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις