Ο όμιλος ΑΝΤ1 σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι αυτός που έχει καταθέσει επί του παρόντος την καλύτερη οικονομική προσφορά, ενώ προσφορά είχε καταθέσει και το fund αυστριακών συμφερόντων SMERemediumCap.

H Eurobank, η οποία διαχειριζόταν τα δάνεια της Village έχει αναθέσει την διαδικασία πώλησης στην Grant Thornton.

Τον Δεκέμβριο του 2017 η Village είχε προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού για την αποπληρωμή υπολοίπου 42,5 εκατ. ευρώ σε 14 χρόνια και με την υποχρέωση πληρωμής δόσης ballοon κατά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Όπως ήταν λογικό μεγάλη ζημιά στην πορεία της εταιρείας προκάλεσε η πανδημία, καθότι ο τζίρος της από τα 35,18 εκατομμύρια ευρώ του 2019, μειώθηκε σε μόλις 9,6 εκατ. ευρώ το 2020.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της το 2019 προήλθε από εισιτήρια, ήτοι ποσό 19,95 εκατ. ευρώ, το οποίο συρρικνώθηκε σε 5,37 εκατ. ευρώ, ενώ στα έσοδά της καταγράφονται πωλήσεις στα κυλικεία των κινηματογράφων, έσοδα από ηλεκτρονικά παιχνίδια, bowling και μπιλιάρδο αλλά και από διαφημίσεις επί της οθόνης πριν την έναρξη προβολής των ταινιών στις αίθουσες.

Ως προς τα αποτελέσματα προ φόρων στη χρήση του 2020 που είναι και η τελευταία δημοσιευμένη μέχρι στιγμής ήταν ζημιογόνα στα 7,34 εκατ. ευρώ, από κέρδη 116,5 χιλιάδες ευρώ το 2019.

Αυτή τη στιγμή η Village διατηρεί συνολικά 7 κινηματογραφικές αίθουσες στο The Mall Athens στο Μαρούσι, στην περιοχή του Ρέντη, στο Μetro Mall Αγίου Δημητρίου, στο Παγκράτι, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης, στον Βόλο και στο Athens City Outlet της Λάρισας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις