Έντονες μεταβολές προσήμων παρουσίασαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, στρέφοντας την προσοχή τους στο τραπεζικό συνέδριο του Jackson Hole, την Παρασκευή, όπου ο επικεφαλής της Fed Τζέρομ Πάουελ θα ανοίξει τα «χαρτιά» του για τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες κατά 154 μονάδες ή 0,47% στις 32.908 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,22% στις 4.128 μονάδες. Οριακές απώλειες και για τον Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 12.381 μονάδες.

Η σημερινή κίνηση της αγοράς, αποτελεί συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης, η οποία ήταν η χειρότερη από τον Ιούνιο, με τους βασικούς δείκτες να χάνουν 2%, υπό τον φόβο μιας νέας μεγάλης αύξησης επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα (Federal Reserve).

Βέβαιο θεωρείται ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο σε νέα μεγάλη αύξηση των επιτοκίων (ήδη βρίσκονται στο 2,25%). Το μοναδικό ερώτημα που τίθεται αυτή τη στιγμή είναι το εύρος αυτής της παρέμβασης. Σε τι μέγεθος δηλαδή θα είναι η αναθεώρηση των επιτοκίων: αν θα είναι της τάξης των 50 μονάδων βάσης ή των 75 μονάδων βάσης.

Η υγειονομική περίθαλψη, τα ακίνητα και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είχαν τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500. Η ενέργεια ήταν ο μεγαλύτερος νικητής στον ευρύτερο δείκτη της αγοράς, σημειώνοντας άνοδο 4% λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Σε επίπεδο μετοχών, η Zoom έκανε «βουτιά» 15%, καθώς η εταιρεία περιόρισε τις προβλέψεις της για το έτος. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Apple παρουσίασε οριακές απώλειες, ωστόσο, αναλυτές οι οποίοι παρακολουθούν το γράφημα της μετοχής της από την περασμένη Τετάρτη, εκτιμούν ότι μπορεί να γίνει ακόμα πιο ευάλωτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις