«H εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής Intralot Inc. στο αμερικανικό χρηματιστήριο είναι ένας στρατηγικός στόχος της εταιρίας και θα την απογειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Σωκράτης Κόκκαλης στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Παιανία το μεσημέρι της Τρίτης 30/8.

«Αυτήν τη στιγμή, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, υπάρχει ένας σημαντικός συνέταιρος η Standard General, ο οποίος έχει καλή γνώση του αντικειμένου, διάφορες εισηγμένες εταιρείες και δραστηριοποιείται στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο θα μιλήσουμε μαζί τους για να συνεννοηθούμε πότε θα μπει το συντομότερο δυνατό η Intralot Inc. είτε στον Nasdaq είτε στη Wall Street. Αυτή η κίνηση θα είναι κάτι που θα απογειώσει την εταιρεία σημαντικά, διότι έχουμε το πλεονέκτημα ότι η Intralot μπήκε στην αμερικανική αγορά πριν από πολλά χρόνια και αυτό βοήθησε σε σημαντικό βαθμό και τις αμερικανικές εταιρείες», επισήμανε ο κ. Κόκκαλης κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στον τρόπο με τον οποίον επεκτάθηκε στις ΗΠΑ η Intralot.

Να θυμίσουμε ότι η Intralot πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 129 εκατ. ευρώ, τα οποία κατευθύνθηκαν για την επαναγορά του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας στην Αμερική.

«Απλώνοντας το δίκτυο στην Αμερική θα μπορούσαμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος με την έννοια ότι εμείς οι ίδιοι χαμηλώσαμε το περιθώριο κέρδους για τους παρόχους για να μπούμε τότε στην αμερικανική αγορά. Στόχος για εμάς είναι η εισαγωγή της εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο και η αύξηση της αξίας της μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς μας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Επίσης μία αγορά που μας ενδιαφέρει και θεωρούμε σημαντική και στην οποία είμαστε ήδη τοποθετημένηοι είναι αυτή της Αυστραλίας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Intralot ο οποίος μάλιστα χειροκροτήθηκε από τους μετόχους κατά την είσοδό του στην αίθουσα κατά την έναρξη της συνέλευσης.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της διανομής μερίσματος, ο πρόεδρος της Intralot δεν απέκλεισε να γίνει ακόμη και το 2022, αλλά αυτό δεν εξαρτάται, όπως είπε, μόνο από εμάς. «Η δική μας προσπάθεια είναι να ρυθμίσουμε τα θέματα με τις δανειακές μας υποχρεώσεις και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κυρίως για την αμερικανική αγορά, όπου αναζητούσαμε και βρήκαμε ένα fund, τη Standard General δηλαδή, το οποίο ασχολείται με τα τυχερά παιχνίδια, θα μιλήσουμε μαζί τους για την αύξηση της δραστηριότητάς μας στην Αμερική και επιπλέον θα συζητήσουμε και για τη διανομή μερίσματος η οποία μπορεί να γίνει από τα αποτελέσματα της χρήσης του 2022», σημείωσε.

Για το δε θέμα της εξόδου της εταιρίας από το καθεστώς της επιτήρησης που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι η διοίκηση προσπαθεί να συνεννοηθεί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να μην περιμένει μέχρι τον Μάρτιο, όπως προβλέπει η διαδικασία καθώς πρέπει να γίνει πρώτα έλεγχος των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων.

«Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται η εταιρεία σε επιτήρηση. Το καταλαβαίνει και η Επιτροπή, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και νόμοι που είναι σεβαστοί. Ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί κάποια λύση νωρίτερα», τόνισε.

Οι πωλήσεις και τα επόμενα επενδυτικά πεδία που προσδιόρισε ο Σωκράτης Κόκκαλης

Ο κ. Κόκκαλης αφού ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους συνεργάτες του για την προσπάθειά τους και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες πωλήσεις στις οποίες προχώρησε η Intracom Holdings, αναφερόμενος στην Intrakat και την Intrasoft και επισημαίνοντας  ότι η Intracom Holdings πλέον θα επικεντρωθεί στο να επενδύει σε διάφορους κλάδους που έχουν υψηλές αποδόσεις κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες αναφορές.

«Η Intracom Holdings σχεδιάζει να επενδύσει σε κλάδους στους οποίους έχει αντικειμενική γνώση, όπως των τυχερών παιχνιδιών, της τεχνολογίας και της ενέργειας. Θα ακολουθήσουμε κι εμείς το πνεύμα της εποχής όπου στο προσκήνιο δεν είναι τόσο η παραγωγή όσο η χρηματιστηριακή διακίνηση κεφαλαίων. Άλλωστε, σε αυτό το κομμάτι έχουμε αποκτήσει εμπειρία μέσα από την Intralot. Καταλάβαμε τον πιο σύγχρονο τρόπο για να ανεβάσουμε την αξία των εταιρειών μας. Ελπίζουμε ότι θα κάνουμε σταθερά βήματα και το σημαντικό είναι ότι ο καινούριος συνέταιρός μας έχει μεγάλη εμπειρία και θα προσδώσει στην αύξηση των κερδών μας την προοπτική του οράματος. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο της ενέργειας που θέλουμε να επενδύσουμε, πρόκειται για έναν κλάδο ο οποίος παραμένει ερώτημα για το πώς θα εξελιχθεί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη, τον οποίο ωστόσο έχουν εκμεταλλευτεί διάφορες πλευρές για να επιβληθούν κυρώσεις οι οποίες αντανακλούν μεταξύ άλλων και αρνητικά στα χρηματιστήρια. Περνάμε μια περίοδο που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πώς θα εξελιχθεί. Δεν ταυτίζονται πάντα οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί με την πολιτική πραγματικότητα. Ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης.

Τα στοιχεία που παρουσίασε για την Intralot o Χρυσόστομος Σφάτος

Στις ΗΠΑ όπου είναι και η μεγάλη έμφαση στις δραστηριότητες του Ομίλου στάθηκε  o κ. Χρυσόστομος Σφάτος αναπληρωτής CEO της Intralot σημειώνοντας πως η τάση παραμένει θετική και έτσι επεκτάθηκε σειρά συμβολαίων στην αμερικανική αγορά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις επεκτάσεις των συμβολαίων σε Ελλάδα (ΟΠΑΠ) και Μαλαισία, καθώς και σε άλλες αγορές. Τόνισε εισαγωγικά πως το  2021 ήταν μια ισχυρή από άποψης μεγεθών χρονιά, με τον όμιλο να εστιάζει σε πιο κερδοφόρες δραστηριότητες. Η αναδιοργάνωση στην κεφαλαιακή δομή που πραγματοποιήθηκε είχε άμεσα θετικό αντίκτυπο καθώς ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά περίπου 24%. Τόνισε επίσης πως εν όψει της αυριανής (31/8) ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων 6μήνου 2022, το ταμείο της εταιρείας διατηρείται ισχυρό.

Τεχνολογικά, η εταιρεία προχωρά σε ανάπτυξη προϊόντων στο online κομμάτι για να προσαρμοστεί στο κεντρικό λοταριακό πρόγραμμα, πλάνο που θα ολοκληρωθεί το 2023. Ο ανασχεδιασμός της λοταριακής πύλης και του online είναι προτεραιότητες, ανέφερε, και μαζί με άλλα project βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αγορά του iLottery αποτελεί προτεραιότητα κυρίως στις ΗΠΑ για την INTRALOT, τόνισε ο κ. Σφάτος, υπογραμμίζοντας πως αυτή η αγορά στα επόμενα χρόνια μπορεί να ανέβει κατά 4-5 φορές σε μέγεθος τα επόμενα χρόνια. Αποτελεί ένα νέο πεδίο ανάπτυξης στο οποίο εμείς θα αναπτυχθούμε, τόνισε.

Όσο για το μετασχηματισμό της κεφαλαιακής δομής της INTRALOT, ο κ. Σφάτος έδωσε έμφαση στο γεγονός της επανάκτησης του ποσοστού της αμερικανικής θυγατρικής που η INTRALOT δεν ήλεγχε και στην οποία πλέον ο όμιλος κατέχει το 100%. Επίσης αναφέρθηκε στην είσοδο του νέου στρατηγικού επενδυτή, της Standard General με έδρα την Ν. Υόρκη, αλλά και της αναχρηματοδότησης των ομολογιών στην Αμερική.

Η εταιρεία δημιουργεί ταμειακές ροές και έχει μειώσει σημαντικά το κόστος δανεισμού της, ανέφερε. Η εικόνα το δεύτερο τρίμηνο του 2022 συνεχίζεται καλύτερη σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, σημείωσε ο κ. Σφάτος δίνοντας πλήρη πληροφόρησης στους παριστάμενους μετόχους και το επενδυτικό κοινό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις