Τίτλοι τέλους μπαίνουν τις επόμενες ημέρες στο εμπορικό κέντρο Athens Heart, που βρίσκεται επί της Πειραιώς 180, με την ιδιοκτήτρια Premia Properties να σχεδιάζει τη μετατροπή του σε σύγχρονο συγκρότημα γραφείων. Η εταιρεία διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων έχει καταθέσει ήδη τις σχετικές μελέτες για την οικοδομική άδεια, αλλαγής χρήσης και μετατροπής του σε γραφεία.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ήδη το συγκρότημα έχει αρχίσει να εκκενώνεται, καθώς τα εμπορικά καταστήματα έχουν λάβει ειδοποίηση να αποχωρήσουν έως τέλος Φεβρουαρίου (τέλος των εκπτώσεων), ενώ Πλαίσιο και σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης έχουν μεγαλύτερη διορία, για τη μετεγκατάστασή τους σε άλλους χώρους.

Το ακίνητο συνολικής δόμησης 54.000 τ.μ. και εκμισθώσιμης επιφανείας 18.500 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 10.600 τ.μ. περιήλθε στην ιδιοκτησία της Premia τον περασμένο Νοέμβριο, έναντι 15,7 εκατομμυρίων.

Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρός της, κ. Ηλίας Γεωργιάδης Πρόεδρος της: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την απόκτηση ενός σημαντικού ακινήτου μεγάλου μεγέθους με εξαιρετική κατασκευή και σε καλή τοποθεσία. Ήδη μελετάμε τον προσδιορισμό των βέλτιστων χρήσεων (repositioning) του ακινήτου, οι οποίες περιλαμβάνουν ενδεικτικά πράσινα και βιώσιμα γραφεία με μικτές εμπορικές χρήσεις. Επίσης, η PREMIA, συνεπής με την πολιτική της, σκοπεύει να αναβαθμίσει ενεργειακά το κτίριο».

Τις αξιόλογες προοπτικές του ακινήτου είχε επισημάνει και ο κ. Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Premia Properties: «Γνωρίζοντας την ποιότητα του ακινήτου καθώς και τη δυναμική του ιδιαίτερα μετά από την επιτευχθείσα χρηματοοικονομική εξυγίανση, είμαστε πεπεισμένοι ότι η επένδυση θα συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου μας, αποφέροντας σημαντικά έσοδα καθώς και υπεραξίες.

Η συναλλαγή εντάσσεται στην υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της Εταιρείας με στόχο τη ανάπτυξη μέσω ποιοτικών ακινήτων υψηλών αποδόσεων και την δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις