Ο Daniel Arsham είναι ο νέος «πρέσβης» της ελβετικής ωρολογοποιίας Hublot και η συνεργασία γιορτάστηκε με ένα γλυπτό, ύψους σχεδόν 20 μέτρων.

Το πελώριο γλυπτό δημιούργησε ο πολυμεσικός καλλιτέχνης από πάγο στις Άλπεις, στη σκιά του Matterhorn.

Ένας οβελίσκος βρίσκεται στο επίκεντρο της εγκατάστασης «Light & Time». Σύμφωνα με τον Arsham, «πολλά από τα έργα που δημιούργησα τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, έχουν να κάνουν με την αντίληψή μας για τον χρόνο, την κατανόησή μας όχι με όρους ημέρας ή λεπτών, αλλά περισσότερο τον γεωλογικό χρόνο, χιλιάδες χρόνια, αν και στην πραγματικότητα τον κοιτάζουμε μέσω αρχαιολογίας».

View this post on Instagram

A post shared by Hublot (@hublot)

Η υπαίθρια προσωρινή εγκατάσταση είναι τοποθετημένη στο μεγαλοπρεπές φυσικό σκηνικό της πόλης Zermatt. Πρόκειται για ένα ορεινό θέρετρο και σημαντικός κόμβος για τον οίκο Hublot.

Για να δουν την εγκατάσταση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πάρουν τον εναέριο αναβατήρα Hublot-Express, που ταχύτατα τους μεταφέρει περίπου 955 μέτρα ψηλά στο βουνό.

View this post on Instagram

A post shared by Hublot (@hublot)

«Η προσωρινή εγκατάσταση θα αιχμαλωτίσει λίγο από την αίσθηση του φευγαλέου χρόνου, αλλά θα είναι επίσης και διαρκής, γεννώντας μια ανάμνηση που υπερβαίνει το πέρασμα των δευτερολέπτων, λεπτών, ωρών και ημερών σε όλους όσους κάνουν το ταξίδι πάνω στο βουνό για να τη δουν» προσέθεσε ο Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις