Αμερική: Δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Redfield & Wilton Strategies για λογαριασμό του Newsweek, δείχνει ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι για μια 4ήμερη εβδομάδα εργασίας.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.500 ενηλίκων στις 7-8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την έρευνα μόλις το 4% εξέφρασε την αντίθεσή του.

«Αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την αυξημένη υποστήριξη που έχει συγκεντρώσει η ιδέα της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας τα τελευταία χρόνια, αρχής γενομένης από την πανδημία, όπου πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο άρχισαν να επανεξετάζουν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», γράφει το αμερικανικό περιοδικό.

Το Newsweek υπενθυμίζει ότι πολλοί αμφισβήτησαν την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας, που εισήχθη από την Ford Motor Company το 1926 στις ΗΠΑ και αργότερα έγινε νόμος από το Κογκρέσο το 1940.

Αν και η ιδέα της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1970, η ιδέα της εργασίας λιγότερων ωρών, διατηρώντας τον ίδιο μισθό, παρέμεινε ένα υπερβολικό όνειρο για τους περισσότερους εργαζόμενους, για δεκαετίες.

Σήμερα, μετά την πανδημία, αμφισβήτησαν την εργάσιμη ημέρα 09.00 έως 17.00, εκατοντάδες εταιρείες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ευρώπη, με αποτέλεσμα το όνειρο να γίνει πραγματικότητα για τους υπαλλήλους τους.

Ξεκινώντας κυρίως από το 2020, αρκετές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν δοκιμάσει τη μικρότερη εβδομάδα εργασίας, με το Ηνωμένο Βασίλειο να πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη δοκιμή στον κόσμο.

Αλλά και στις ΗΠΑ, με την Καλιφόρνια να πρωτοστατεί, δεκάδες εταιρείες έχουν πειραματιστεί με την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας τα τελευταία τρία χρόνια, παρακολουθώντας στενά τον αντίκτυπό της στην ευημερία, την ευτυχία, την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Οι περισσότεροι από αυτούς αποφάσισαν να το κάνουν μόνιμο χαρακτηριστικό αφού έλαβαν ενθουσιώδη σχόλια από τους υπαλλήλους και είδαν θετικά επιτεύγματα ανάπτυξης και παραγωγικότητας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις