Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, κατέθεσε προσφορά για εξαγορά της Credit Suisse αντί ποσού έως και 1 δισ. δολ., με την ελβετική κυβέρνηση να σχεδιάζει την αλλαγή της νομοθεσίας, προκειμένου να παρακαμφθεί μια ψηφοφορία των μετόχων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, μετέδωσαν οι Financial Times.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

Κατά την ίδια εφημερίδα, η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Ελβετίας αναμένεται να υπογραφεί ακόμη και το απόγευμα της Κυριακής.

Mε βάση τη συμφωνία, η UBS θα αγοράσει τις μετοχές της Credit Suisse στην τιμή των 0,25 ελβετικών φράγκων έναντι 1,86 ελβετικών φράγκων που ήταν το κλείσιμο της Παρασκευής.

Μέλη της κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, αναφέρει η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.

Την ίδια ώρα η τράπεζα της Αγγλίας ενημέρωσε τους διεθνείς εταίρους της και την UBS, ότι θα στηρίξει την εξαγορά της Credit Suisse.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών ζητεί τη σύσταση ομάδας κρούσης για να μην χαθούν θέσεις εργασίας

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών έκανε σήμερα έκκληση για την άμεση δημιουργία μιας ομάδας κρούσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ήρθε χθες Σάββατο σε επαφή με την Credit Suisse και ότι η προτεινόμενη ομάδα κρούσης θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από το διοικητικό ποροσωπικό και συνδικαλιστές.

“Υπάρχει ένα τεράστιο διακύβευμα για τους περίπου 17.000 υπαλλήλους της CS στην Ελβετία και επομένως για την εθνική μας οικονομία”, τόνισε.

Οι συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης εμπιστοσύνης στην Credit Suisse συναντούν σημαντικά εμπόδια. Εάν αυτή εξαγοραστεί από την UBS Group AG ενδέχεται να περικοπούν 10.000 θέσεις εργασίας, μετέδωσε χθες το Ρόιτερς.

Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να παρουσιάσουν μια λύση για την Credit Suisse πριν να ανοίξουν ξανά οι αγορές, την Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις