Ραγδαίες εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά την έντονη κριτική που άσκησαν στον πρόεδρο του κόμματος Π. Καμμένο οι κ.κ Μαρκόπουλος και Ζώης για την στρατηγική που ακολουθεί.

Μάλιστα μετά από απαίτηση βουλευτών του Ανεξαρτήτων Ελλήνων, την Πέμπτη στις 13:00 συγκαλείται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρόεδρο του κινήματος Π. Καμμένο στα γραφεία των ΑΝΕΛ στην Λεωφ. Συγγρού.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν σε αντικατάσταση του γραμματέα της ΚΟ Κώστα Μαρκόπουλου τουλάχιστον μέχρι την συνεδρίαση της ΚΟ της Πέμπτης, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Καμμένου.

«Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας Παναγιώτης Μελάς», αναφέρει η ανακοίνωση συγκεκριμένα, ενώ επισημαίνεται ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου».

Μέχρι στιγμής την απόφαση της έκτακτης κοινοβουλευτικής ομάδας την έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Κόλλια, Κουίκ, και Κουράκος.

Αιχμές κατά Καμμένου

Προηγήθηκαν σκληρές κατηγορίες κατά του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου από κορυφαία στελέχη του κινήματος με αφορμή τη στάση του στην κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Κορυφαίο στέλεχος του κόμματος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τινάχτηκε στον αέρα η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής:

«Αιτία υπήρξε το ότι ο κ. Πάνος Καμμένος προκειμένου να μην γίνει συζήτηση για θέματα εξόχως σοβαρά, τόσο για τη γραμμή όσο και για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και για ζητήματα ηθικής τάξης, έφυγε αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνους τους βουλευτές και τη Διοικούσα Επιτροπή».

Κατόπιν τούτου, κοινοβουλευτικά και μη στελέχη τον κατηγορούν ότι «απέδρασε» από τη συνεδρίαση επιδεικνύοντας «απαράδεκτη για αρχηγό κόμματος δειλία και ανευθυνότητα» μπροστά στα κρίσιμα ερωτήματα που θα καλούνταν να απαντήσει, είπε το κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ.

Τι απαντούν οι ΑΝΕΛ

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες. Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε. Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Τι είπε ο Καμμένος

Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με τη ΔΕ, εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο το οποίο πρότεινε να διεξαχθεί στις 27-28-29 Απριλίου 2013, και που, όπως είπε, δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που «μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο».

Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το κόμμα του έχει δικαιωθεί πλήρως σε όλες του τις θέσεις και τόνισε ότι σήμερα μιλούν για καταγγελία του Μνημονίου και υποστήριξε πως «η διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους, είναι μια πολιτική την οποία σιγά-σιγά τη δέχονται οικονομολόγοι απ’ όλο τον κόσμο».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη, ενώ, όπως είπε,«το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα ΚΟΔΗΣΟ. Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι τις επόμενες εκλογές το πιο πιθανό είναι να μην εκπροσωπείται στη Βουλή».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρό του τον κ. Βενιζέλο έχουν δημιουργήσει πλέον μια ομάδα συγκυβέρνησης μαζί με την ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ και έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι αυτές οι πολιτικές που υπηρετούν, οι πολιτικές των μνημονίων, είναι πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά».

Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση σε μια πανστρατιά «όλες τις πολιτικές δυνάμεις από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες θα συμφωνήσουν στην καταγγελία των μνημονίων, στη διαγραφή του χρέους προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια δημιουργία πλειοψηφίας, έστω και μέσα σε αυτή τη Βουλή».