Σε συνθήκες διάλυσης τελεί το κόμμα των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” καθώς -μέχρι στιγμής- έχουν αποχωρήσει τέσσερα στελέχη του, ενώ με αιχμηρές δηλώσεις από όλες τις πλευρές έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Την Τετάρτη αποχώρησε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης. ακολουθώντας το δρόμο των κυρίων Ζώη, Σταμάτη και Μανώλη.

Σε ανακοίνωση τους, στην οποία σχολιάζουν φράση του παραιτηθέντος χθες στελέχους του κόμματος Δ. Σταμάτη ότι “είναι η ώρα να αποδείξει μεγαλοψυχία και μεγαλοσύνη ο πρωθυπουργός”, οι ΑΝΕΛ σημειώνουν: “Οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν “διαφωνούντες” και αποχωρούντες, δια στόματος Δ. Σταμάτη, εκλιπαρούν για την μεγαλοψυχία και τη μεγαλοσύνη του Αντώνη Σαμαρά και φαντασιώνονται τον μύθο της νέας κεντροδεξιάς, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις”.

Και προσθέτουν: “Ξέχασαν όμως ότι ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια “μεγαλοψυχίας” και δεν καταλαβαίνουν πως η κατοχή του μνημονίου έχει σαφή ημερομηνία λήξης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνομιλούν και κρίνονται μόνο από τον Ελληνικό λαό και όχι από τους εργολάβους νέων τειχών διχασμού, με φθαρμένες ταμπέλες μετεμφυλιακού χαρακτήρα”.

Παραίτηση Γιαννάκη

Το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοίνωσε την παραίτηση του ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Γιαννάκης.

Σε επιστολή του προς τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ο κ. Γιαννάκης τονίζει ότι “στο κόμμα δυστυχώς επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα”, ενώ υπογραμμίζει ότι η παραίτησή του από τους ΑΝΕΛ “δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου”.

Καταλήγει επισημαίνοντας ότι θα είναι δίπλα σε όλους αυτούς με τους οποίους τον συνδέουν κοινοί αγώνες από το παρελθόν και οι αγωνίες για το μέλλον του τόπου.

Πυρά Καμμένου

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Αντ1, ο Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και των τριών στελεχών που εγκατέλειψαν το κόμμα του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η ΝΔ έχει μείνει με 150 βουλευτές”…

Πρόσθεσε ότι “οι μνημονιακές δυνάμεις ψαρεύουν, πασχίζοντας να βρουν βουλευτές” ενώ ερωτηθείς αν είναι στημένο το σκηνικό απάντησε ότι “θα το δείξουν οι επόμενες ώρες”.

Όσον αφορά τα πρώην μέλη της Κ.Ο. του, ο κ. Καμμένος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς τον Γιάννη Μανώλη, λέγοντας ότι “κάποιοι επιθυμούσαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του κινήματος και να το μετατρέψουν σε κεντροδεξιό κόμμα”.


Συγκαλείται την Πέμπτη στις 13:00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ στα γραφεία του κόμματος.

Διαβάστε: