Σκάνδαλο μεγατόνων στη Λάρισα όπου αγρότες φέρονταν να έπαιρναν τεράστια κονδύλια από κοινοτικές επιδοτήσεις για εκτροφή χιλιάδων… ανύπαρκτων αλόγων σε… δημόσιες εκτάσεις, σε βάθος πενταετίας.

Όπως αποκαλύπτει το Έθνος ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, μέλη του οποίου έκαναν εφόδους στις “φάρμες” και δεν βρήκαν ούτε πέταλο αλόγου, στέλνει την υπόθεση στην ανακρίτρια Λάρισας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κομπίνα είχε στηθεί με τις ευλογίες της “γαλάζιας” διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάριας – Αγιάς – Τιρνάβου από το 2007 ενώ μόνο για τα έτη 2008-2009 πήραν επιδοτήσεις ύψους 370.000 ευρώ.

Σκάνδαλο προκύπτει και με τις εκτάσεις που δήλωναν για την δήθεν εκτροφή αλόγων, συνολικά περίπου 9.000 στρ. σύμφωνα με το Έθνος, καθώς σε πολλές περιπτώσεις επρόκειτο για δημόσια γη ή ορεινή έκταση ακατάλληλη για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Η υπόθεση, αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν κοινό μυστικό στον Κάμπο.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ, Ρίζος Κομήτσας, που πρώτος ανακίνησε την υπόθεση αναφέρει στην εφημερίδα: “Το θέμα ήταν κοινό μυστικό στην περιοχή, όταν μάλιστα το δημοσιοποίησα, ήρθαν ακόμη και δικοί μου ψηφοφόροι και μου είπαν: ‘Μας έκαψες. Δεν θα ξαναδείς ψήφο από μας. Δικά σου λεφτά παίρναμε;'”.

“Με κατηγόρησαν ότι έκοβα το ψωμί από φτωχούς αγρότες, αλλά γελούσε μαζί μας όλος ο Κάμπος. Δεν μπορεί να βρεθεί ξαφνικά μια μικρή περιοχή με εκατοντάδες εκτροφείς αλόγων”. προσθέτει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η περίπτωση της Λάρισας δεν είναι μοναδική καθώς ανάλογες εμφανίζονται – σε μικρότερη κλίμακα – σε Κιλκίς, Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη, ενώ η έρευνα προχωρεί και στην Κρήτη.