Σε ειδικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο-γιάφκα που εντοπίστηκε –γεμάτο καλάσνικοφ και ρουκέτες-το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο.

Εντοπίστηκαν τέσσερις αντιαρματικές ρουκέτες τύπου RPG, με ισάριθμους προωθητικούς μηχανισμούς των ρουκετών και έναν εκτοξευτήρα, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, με τους πυροδοτικούς μηχανισμούς τους, τρία Καλάσνικοφ με επτά γεμιστήρες και κουτιά με σφαίρες για τα ίδια όπλα και δύο κοντάκια Καλάσνικοφ.

Επίσης στο όχημα βρέθηκαν γάντια και κουκούλες.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ρουκέτα RPG το 2007, απο την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, το 2007, εναντίον της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ αποπειράθηκαν και τον Ιανουάριο του 2013 να χτυπήσουν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού, τα οποία ύστερα πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ.

Η Αστυνομία παρακολουθούσε το Ι.Χ. τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι αστυνομικές περιπολίες το έβλεπαν συνεχώς στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η Αντιτρομοκρατική ερευνά δύο ενδεχόμενα:
Αν το όχημα αποτελούσε «κινητή γιάφκα» ή αν οι τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα σε στόχο κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε.

Το αυτοκίνητο εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα, ενώ τα όπλα, που βρέθηκαν στο εσωτερικό του, δόθηκαν για βαλλιστική εξέταση.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν οτι πιθανόν ο οπλισμός προοριζόταν για κάποια τρομοκρατική οργάνωση και ελπίζουν οτι οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Το όχημα είχε κλαπεί την 1η Ιανουαρίου στην περιοχή της Κερατέας. Την ίδια ημέρα είχε αποδράσει ο Χριστόδουλος Ξηρός.


Η ιδιοκτήτρια του οχήματος έχει εντοπιστεί, ωστόσο οι πινακίδες αντιστοιχούν σε άλλο όχημα.


Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε,πρίν απο περίπου 10 ημέρες , μετά απο πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις