Την ανησυχία του για ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού στην Κεφαλονιά, εξέφρασε μιλώντας το πρωί στο Mega, ο ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Βασίλης Παπαζάχος, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ένα νέο σεισμό 7 Ρίχτερ.

Κάλεσε την πολιτεία να προστατεύσει την περιοχή – όχι μόνο με προσωρινά μέτρα.

Ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα και ότι πρέπει να βρεθούν καταλύματα για τον κόσμο, καθώς καλό είναι να μην μπουν στα σπίτια τους, αφού το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό ως και επτά Ρίχτερ εντός των επόμενων εβδομάδων ή μηνών.

“Εγώ θα έβγαινα έξω από το σπίτι μου και θα καθόμουν στο κρύο. Είναι θέμα εβδομάδων ή και μηνών” ανέφερε ο κ. Παπαζάχος, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει πως οι δηλώσεις του προκαλούν ανησυχία, αλλά “είναι πιο σημαντικές οι ανθρώπινες ζωές από τον τουρισμό” όπως είπε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δηλώσει όσα εκτιμά.

Σημείωσε ότι από τα 6 Ρίχτερ ως τα 7 Ρίχτερ η ενέργεια που εκλύεται είναι τριάντα φορές μεγαλύτερη.

“Η Πολιτεία πρέπει να θεωρήσει τον μέγιστο σεισμό σαν δυνατό, για να μην διακινδυνεύσουν ζωές”, τόνισε.


Δείτε το βίντεο

Μιλώντας το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Mega, ο κ. Παπαζάχος επανέλαβε ότι αναμένει σεισμό 7 Ρίχτερ μέσα στην επόμενη 10ετία στην Κεφαλονιά.

“Η μεσοπρόθεσμη πρόβλεψή μου αυτό λέει”, πρόσθεσε ο κ. Παπαζάχος, διευκρίνισε δε ότι οι σεισμοί στο νησί είναι δύο διαφορετικοί, που προήλθαν από δύο διαφορετικά σημεία του ίδιου ρήγματος.

“Ο κόσμος να μην μπει στα σπίτια του αν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί”, είπε.

Διαβάστε:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις