Στόχος αποδοκιμασιών έγινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας που έφτασε τη Δευτέρα στο σεισμόπληκτο Ληξούρι, ενώ στα ύψη βρίσκεται η απόγνωση των κατοίκων που καταγγέλλουν καθυστερημένη και «λίγη» αντίδραση των αρχών και παραπληροφόρηση.


Ακόμη μία νύχτα στα αυτοκίνητα – μέσα στη βροχή και στο κρύο – πέρασαν εκατοντάδες Κεφαλονίτες.

Σε βίντεο που φέρνει στο φως το Kefalonias.gr φαίνονται κάτοικοι να αποδοκιμάζουν τον κ. Δένδια, αναφέροντας – μεταξύ άλλων – ότι η μόνη βοήθεια που έχουν πάρει είναι ένα μπουκάλι με νερό.

Την ίδια καταγγελία έκαναν και στον ΣΚΑΪ, κάτοικοι του Ληξουρίου, μιλώντας για μεγάλες ελλείψεις και για βοήθεια που έχει “στρατοπεδεύσει” στο Αργοστόλι αλλά δεν έχει φτάσει στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας καθώς δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, οι ελλείψεις είναι τραγικές και – όπως καταγγέλλουν – δεν υπάρχει συντονισμένη βοήθεια, παρά μόνο ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι αγανάκτηση επικρατεί και κατά των τοπικών αρχών, καθώς κάτοικοι καταγγέλλουν ότι αντί να γίνεται σωστός συντονισμός, οι τοπικοί άρχοντες δίνουν συνεντεύξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος της Ζακύνθου, φέρεται να αρνήθηκε προσφορά της Πολιτείας για κοντέινερ, για να μην δοθεί άσχημη “εικόνα”.

Δείτε το βίντεο από το Kefalonias

Βίντεο από το Kefalonias – Προσοχή: Περιέχει υβριστικές εκφράσεις


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις