Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η ΝΔ μετά την νέα ανταρσία, καθώς ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων, αφού έγινε γνωστό ότι το χρίσμα έλαβε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο κ. Κακλαμάνης εμμένει στην απόφασή του ενώ -ενδεικτική για το κλίμα στη ΝΔ- ήταν η δήλωση του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ότι θα αποσυρθεί από την κούρσα.

Μιλώντας το πρωί στον Ant1 ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε:

“Αγαπώ την πόλη μου και μέσα σε αυτή τη Βουλή δεν νιώθω και πολύ καλά” ενώ άφησε αιχμές για την επιλογή των επίσημων υποψηφίων λέγοντας: “Αυτοί ζουν σε τέσσερις τοίχους και δεν έχουν επαφή με τη λαϊκή βάση του κόμματος. Εγώ προέρχομαι από τη λαϊκή βάση και σε αυτήν απευθύνομαι”.


Ευχήθηκε καλή δύναμη στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, εκφράζοντας την… ελπίδα μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες να μάθει τα προβλήματα της πόλης.

Ο κ. Κακλαμάνης, αναγνώρισε ότι οι πιθανότητες εκλογής του είναι περιορισμένες αλλά υποστήριξε ότι κατεβαίνει για να δώσει τη μάχη. Σε ερώτηση για το αν θα παραδώσει την έδρα του, απάντησε:

“Το έχω κάνει δύο φορές στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά δεν θα τους κάνω τη χάρη”.

Πιέσεις εκ μέρους της ΝΔ

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης θα αναθεωρήσει την άποψή του και θα αποσύρει την υποψηφιότητα του. Αποτιμώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σημείωσε πως “αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες πολιτικές οικογένειες“.

Σε ανάλογες δηλώσεις έχουν προβεί και άλλα στελέχη της ΝΔ από το πρωί.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Κακλαμάνης – όταν του μετέφεραν στον αέρα τα όσα είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος – τόνισε ότι δεν αποσύρεται, κρίνοντας ότι αν δεν ήταν υπουργός ο κ. Παναγιωτόπουλος, θα τοποθετείτο διαφορετικά.

Διαβάστε: Γαλάζια σφαγή στον δήμο Αθηναίων

Πρώτος αντάρτης ο Τζιτζικώστας

Αναταραχή στους κύκλους της ΝΔ, προκάλεσε και η ενέργεια του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, να ανακοινώσει -με δική του πρωτοβουλία- την υποψηφιότητά του, χωρίς να έχει λάβει επίσημο χρίσμα.

Στην κίνηση Τζιτζικώστα, η Συγγρού “απάντησε” δίνοντας το χρίσμα στον Γιάννη Ιωαννίδη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις