Ερευνητές από τα πανεπιστήμια Rice και North Texas υποστηρίζουν, ότι ένας καθοριστικός παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο μέσα σε μια σχέση είναι το ύψος.

Σύμφωνα με ερευνητές ένα ψηλός άνδρας κάνει τη γυναίκα να νιώθει πιο «γυναίκα».Οι άντρες, από την άλλη, δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το ύψος της συντρόφου τους.

«Η θεωρία της εξελικτικής ψυχολογίας υποστηρίζει ότι η “ομοιότητα αποτελεί το συντριπτικό κανόνα στις ανθρώπινες σχέσεις“. Ωστόσο, η δική μας έρευνα έδειξε ότι σε ό,τι αφορά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως το ύψος, η ομοιότητα δεν είναι ο κυρίαρχος κανόνας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις γυναίκες» είπε μιλώντας στη Daily Mail ο καθηγητής κοινωνιολογίας και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, Michael Emerson.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ερευνητές, οι γυναίκες δείχνουν μια προτίμηση στους πιο ψηλούς συντρόφους για δύο κυρίως λόγους: γιατί πιστεύουν ότι ενισχύεται η θηλυκότητά τους (μπορούν να φορούν ψηλοτάκουνα) και γιατί νιώθουν προστασία (κουρνιάζουν στην αγκαλιά του).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις