Στη Λιουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας, θα βρεθεί το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος του νέου, ενωτικού συνασπισμού της σλοβενικής Αριστεράς «Ενωμένη Αριστερά».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το Σάββατο στην κεντρική εναρκτήρια εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας της «Ενωμένης Αριστεράς» για τις προσεχείς ευρωεκλογές.

Στην εκδήλωση αυτή ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και την εναλλακτική πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την έξοδο από την κρίση και την πορεία της Ευρώπης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η «Ενωμένη Αριστερά» είναι ένα εγχείρημα- καρπός των περυσινών πρωτοφανών, για τα δεδομένα της Σλοβενίας, λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στη λιτότητα και τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος.

Συγκροτήθηκε, μετά από πολύμηνο διάλογο, στις αρχές Φεβρουαρίου 2014 και θα πάρει μέρος στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου υπό το έμβλημα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.