Το αίτημά τους για επίλυση του κτιριακού προβλήματος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και του συστεγαζόμενου τμήματος Πολιτικών Επιστημών κατέθεσαν στην κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, οι Σύλλογοι Φοιτητών των δύο τμημάτων.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι αποφάσισαν με συνέλευσή τους να προχωρήσουν στην κινητοποίηση, μετά τα εξώδικα που έστειλε μονή του Αγίου Όρους για την έξωση των τμημάτων από το κτίριο που φιλοξενούνται, λόγω της μη καταβολής των ενοικίων από το πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Δημοσιογραφίας, Γρηγόρη Πασχαλίδη, η Ιερά Μονή Αγίου Όρους δεν προχώρησε το τελευταίο έτος στην προβλεπόμενη από το νόμο μείωση κατά 20% του ενοικίου και η διοίκηση του πανεπιστημίου σταμάτησε να καταβάλλει τα επιμίσθια εδώ και ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα το τμήμα και οι φοιτητές του να απειλούνται σήμερα με έξωση.

Το τμήμα προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ενοικίαση νέου κτιρίου από ιδιώτη και σήμερα ανοίγουν οι φάκελοι των προσφορών.

Σε περίπτωση αξιόλογης προσφοράς, που να πληροί τις προδιαγραφές, το τμήμα θα μετακινηθεί πριν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, διαφορετικά το μέλλον του κρίνεται αβέβαιο.

“Δεν θα υπήρχε όλη αυτή η ταλαιπωρία εάν γινόταν ένας έγκαιρος προγραμματισμός από τη διοίκηση του πανεπιστημίου πριν από τρία χρόνια. Δυστυχώς, αν και το τμήμα μας βρίσκεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα της Ευρώπης, η πρυτανεία δεν έπραξε τα δέοντα για τη λύση του προβλήματός του” δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης και σχολίασε ότι υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας του τμήματος εντός του πανεπιστημιακού campus, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα και των φοιτητών του τμήματος.

Το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ στεγάζεται την τελευταία 10ετία σε νεοκλασικό κτίριο στην οδό Εγνατία 46, ενώ νωρίτερα φιλοξενείτο στο Μανδαλίδειο, επί της λεωφόρου Νίκης.

Οι φοιτητές ζητούν να δοθεί μόνιμη λύση στο κτιριακό πρόβλημα, που να καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών ως προς τον αριθμό τους, τα απαραίτητα εργαστήρια και στούντιο και ως προς την εγγύτητα στις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις