Την ευθύνη για την έκρηξη στο δικηγορικό γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση“, με προκήρυξή που απέστειλε στην ιστοσελίδα zougla.

Άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα και υπέδειξε ένα κουτί μέτρησης φυσικού αερίου στα Εξάρχεια όπου είχε αφεθεί μέσα σε σακούλα ένα στικ USB, όπου υπήρχε αποθηκευμένη δισέλιδη προκήρυξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 2 Μαρτίου, στη 1:15 τα ξημερώματα, στην οδό Σκούφου στην περιοχή της Ακρόπολης.

Στην προκήρυξη, όσον αφορά στο χτύπημα, αναφέρεται:

“Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη θεωρώντας τον ως έναν από τους μεγαλύτερους συνδετικούς κρίκους αλλά και βασικό δίαυλο επικοινωνίας τς ΝΔ με την ΧΑ.

Μεταδίδοντας τις φασιστικές ιδέες του, που με περίτεχνο τρόπο τις ονομάζει “εθνικές”, αποδεικνύει αυτό που ούτως ή άλλως οι περισσότεροι γνωρίζουν.

Πως η ΝΔ και η ΧΑ είναι δυό αδελφά κόμματα. Φέρνοντάς τα κοντά θέλει να πετύχει τον τέλειο συνδυασμό. (…) Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν που βιώνουμε αλλά και στις χειρότερες που έπονται (αν δεν υπάρξει έμπρακτη αντίδραση) αποφασίσαμε να κινηθούμε σε μια από τις πιο αστυνομοκρατούμενες περιοχές της Αθήνας, μόλις 100 μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών, να ανέβουμε στον 1το όροφο και να τοποθετήσουμε εμπρηστικό μηχανισμό.

Τοποθετήσαμε τον μηχανισμό έξω από την πόρτα του γραφείου του Κρανιδιώτη, ενώ το αρχικό μας σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί εντός, από την στιγμή που καταλάβαμε πως ο ίδιος βρισκόταν μέσα. Έτσι σύμφωνα με το αρχικό μας στόχο προκαλέσαμε μόνο υλικές ζημιές και τίποτα περαιτέρω”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις