Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Πάτρας μία ημέρα μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αθλήτριας κολύμβησης, Θεοδώρας Αντύπα, η οποία έχασε την Τρίτη την ζωή της στην πισίνα του «Αντ. Πεπανός».

Πολλά είναι τα ερωτήματα για τα αίτια του τραγικού γεγονότος καθώς έγινε γνωστό πως η άτυχη κοπέλα ήταν αθλήτρια στο τρίαθλο και γνώριζε πολύ καλό κολύμπι ενώ σε λίγες ημέρες θα έπαιρνε και το δίπλωμά της για να διδάσκει κολύμβηση σε παιδιά.

Στην ερώτηση για τα αίτια του θανάτου της επιχείρησε να απαντήσει ο πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, κ. Παναγιώτης Κογκόλης, ο οποίος μιλώντας στο zougla.gr, αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν:

«Με ειδοποίησαν γύρω στις 14.45 το μεσημέρι ότι κάτι συμβαίνει και πήγα στο κολυμβητήριο. Συνάντησα τον αθλητή που κολυμπούσε μαζί της και την ανέσυρε από τον βυθό της πισίνας. Ο ίδιος άνθρωπος τυγχάνει να είναι γυμναστής και ναυαγοσώστης», σημειώνει ο κ. Κογκόλης ξεκινώντας την αφήγησή του.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Π.Ε.Α.Κ., την Τρίτη η 27χρονη μαζί με έναν άλλο αθλητή, ονόματι Α. Θ., κολυμπούσαν για περίπου 10 λεπτά και έκαναν 20αρια κατά πλάτος της πισίνας διότι το βράδυ θα γινόταν αγώνας μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος και της Εθνικής Κροατίας.

«Ενώ κολυμπούσαν μαζί, σε κάποια φάση η κοπέλα έκανε υποβρύχια βουτιά και ο συναθλητής της υπέθεσε ότι κάνει άσκηση άπνοιας. Διήνυσε την διαδρομή του, ξαναγύρισε και την είδε στον βυθό. Τότε κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει» περιγράφει.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο κ. Κογκόλης, μέχρι ο συναθλητής της 27χρονης να πάει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να επιστρέψει μεσολάβησαν περίπου 30 δευτερόλεπτα.

«Όταν επέστρεψε παρατήρησε ότι η κοπέλα δεν ανταποκρίνονταν. Βούτηξε, την έπιασε και την ανέσυρε στην επιφάνεια.

Αμέσως έτρεξε και ο γυμναστής της που βρισκόταν επίσης στο σημείο και της έκαναν μαλάξεις και τεχνητές αναπνοές. Η κοπέλα ήταν αναίσθητη.

Σε λίγα λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο και την πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», το οποίο απέχει από το κολυμβητήριο περίπου 200 μέτρα. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της» εξηγεί.

Αξίζει επίσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Κογκόλης απέκλεισε το γεγονός η κοπέλα να έχασε τις αισθήσεις της εξαιτίας της ποσότητας χλωρίου στο νερό της πισίνας, καθώς όπως υπογραμμίζει «είχε γίνει ανάλυση στο νερό και ήταν τέλεια.

Αυτό το αναφέρω διότι αν το χλώριο που περιέχει το νερό μιας πισίνας είναι υπερβολικό πιθανό να προκαλεί λιποθυμίες. Κάτι τέτοιο για το συγκεκριμένο κολυμβητήριο δεν ισχύει, καθώς τόσο το χλώριο όσο και η θερμοκρασία του νερού ήταν στα προβλεπόμενα όρια».

Επιφυλακτικός ο ιατροδικαστής

Όσον αφορά στα αίτια θανάτου της νεαρής αθλήτριας, αν και η ιατροδικαστική εξέταση έγινε την Τετάρτη και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Γκότση έχουν βρεθεί αρκετά ευρήματα, ο ίδιος παρουσιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά επιφυλακτικός ως προς τα αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπήρξαν ευρήματα πνιγμού αλλά και κάποια άλλα, για τα οποία δεν μπορεί να μιλήσει αν δεν ολοκληρωθούν οι ιστολογικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις