Επιστολή προς τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους, για την αφισορρύπανση, εν όψει των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απέστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ζητώντας απ’ όλους να σεβαστούν την Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, υπενθυμίζοντας το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τη μη νόμιμη αφισοκόλληση, στην επιστολή του επισημαίνει, ότι ο σεβασμός του αστικού περιβάλλοντος της πόλης αποτελεί ζήτημα πολιτικού πολιτισμού και καλεί κόμματα και υποψηφίους να συμβάλουν στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας.

“Ενόψει των εκλογών του Μαΐου για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σήμερα έστειλα επιστολή προς τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους ζητώντας τους να σεβαστούν την Αθήνα. Υπενθυμίζοντας το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τη μη νόμιμη αφισοκόλληση, επισημαίνω ότι ο σεβασμός του αστικού περιβάλλοντος της πόλης αποτελεί ζήτημα πολιτικού πολιτισμού. Καλώ τα κόμματα και τους υποψηφίους να συμβάλλουν στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας. Ας σεβαστούμε την πόλη”, τονίζει ο κ. Καμίνης.

Η επιστολή

Αγαπητοί υποψήφιοι,

Οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον ερχόμενο Μάιο, συμπίπτουν με τις ιδιαιτέρως απαιτητικές ανάγκες της περιόδου που διανύει η χώρα μας και η Αθήνα. Γινόμαστε όλοι δέκτες των νέων αιτημάτων, στα οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε.

Έχω τη βεβαιότητα ότι η προεκλογική αντιπαράθεση θα αναπτυχθεί με οδηγό την ανάγκη διαλόγου επί συγκεκριμένων προτάσεων και θέσεων.

Με την επιστολή μου αυτή, ως δήμαρχος Αθηναίων, θα ήθελα ιδίως να υπογραμμίσω την υποχρέωση όλων να σεβαστούμε την πόλη, αποφεύγοντας συστηματικά τη συνήθη προεκλογική οπτική ρύπανση (αφίσες, πανό, κλπ) που επιβαρύνει αφόρητα το αστικό περιβάλλον.

Πέρα από τις σχετικές προβλέψεις του νόμου, που οφείλουμε να τηρήσουμε, το πολιτικό ήθος που προτάσσει τον ουσιαστικό δημοκρατικό διάλογο, μας επιβάλλει την αποφυγή κάθε μορφής ρύπανσης, ως εκδήλωση αυτονόητου σεβασμού προς την πόλη μας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις