Ζημιές στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, που ήταν σταθμευμένο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, προκάλεσαν άγνωστοι δράστες.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης ήταν καλεσμένος της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για να μιλήσει σε εκδήλωση, σχετικά με το μέλλον του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπήκαν μέσα στην αίθουσα περίπου 20 άτομα, τα οποία φώναξαν συνθήματα και επιτέθηκαν φραστικά στον Πάσχο Μανδραβέλη.

Έπειτα από λίγη ώρα αποχώρησαν, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο άλλο απρόοπτο.

Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει ο Πάσχος Μανδραβέλης από το Πανεπιστήμιο, διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του.


Μέσω Facebook, ο κ. Μανδραβέλης σχολίασε:
Νέα Δημοκρατία

“Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη που έγινε σε εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στην Πάτρα. Οι τραμπουκισμοί και οι φασιστικές πρακτικές στοιχείων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προσβάλλουν βάναυσα τη Δημοκρατία μας. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη τέτοιες ενέργειες βίας και ακροτήτων να καταδικαστούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ».


ΠΑΣΟΚ

“Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αήθη και απρόκλητη επίθεση στον δημοσιογράφο κ. Πάσχο Μανδραβέλη, ο οποίος μιλούσε σε εκδήλωση στην Πάτρα. Στη δημοκρατία η ελευθερία του λόγου και των ιδεών, δεν τραμπουκίζονται. Αυτοί που δήθεν δηλώνουν αριστεροί, με τις πράξεις αυτές απλά προωθούν τον εκφασισμό του δημόσιου βίου. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να υψώσουμε τοίχος προστασίας στις βασικές αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού”, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του.

Δράση

Η ΔΡΑΣΗ καταδικάζει απερίφραστα την άθλια επίθεση στον δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη, μια πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη φωνή. Περισσότερος διάλογος, περισσότερη δημοκρατία και ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι η προυπόθεση για την εξεύρεση λύσεων. Όχι στη βία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις