Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι 9 σχολικοί φύλακες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Οι εννέα που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για αντίσταση κατά της Αρχής και διατάραξης κοινής ειρήνης, είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν μαζί με συναδέλφους τους, ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, την ημέρα εκείνη αρκετοί συγκεντρωθέντες εισήλθαν στο χώρο του υπουργείου όταν άνοιξαν τα ρολά για να μπουν αστυνομικοί, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό βίαιο περιστατικό.

Αθωωτική πρόταση υπέβαλε στο δικαστήριο και η εισαγγελέας έδρας η οποία έκρινε ότι οι κατηγορίες δεν προέκυψαν «τουλάχιστον για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους».

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι από τη διαδικασία δεν αποδείχθηκε ότι οι εννέα κατηγορούμενοι «απώθησαν» αστυνομικούς και ότι επίσης από την παρουσία τους «προέκυψε όχληση των υπαλλήλων του υπουργείου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις