«Προκειμένου να διευκολυνθούν άπαντες, σας ανακοινώνω πως δεν θα είμαι υποψήφιος», δήλωσε μέσω Ίντερνετ ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, Φαήλος Κρανιδιώτης, που είχε εκφράσει την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα για τις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.


Αναφέρει ο κ. Κρανιδιώτης:

«Αδέρφια, τις τελευταίες μέρες παρακολούθησα, κι εσείς μαζί, ένα εμετικό συκοφαντικό παιχνίδι με στόχο εμένα αλλά κυρίως την παράταξη και τον Πρόεδρο της, με επίκεντρο την ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου για την Ευρωβουλή. Λες και δεν είναι οι ψηφοφόροι, ο λαός που θα αποφασίσει ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι.

Η ατζέντα που παίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλο είναι η ταύτιση κάθε εθνικής φωνής με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και η επιβολή, ξανά, των γνωστών ενοχών στην παράταξη για ζητήματα που ποτέ δεν μας αφορούσαν ούτε και μας αφορούν. Κάθε πολιτική, που αφορά πχ το πρώτο δικαίωμα των πολιτών, την ασφάλεια, ή την καταστολή της λαθρομετανάστευσης, βαφτίζεται «ακροδεξιά», αν και είναι απλώς λογική κι αναγκαία για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.

Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος, ούτε και υποχρεωμένος, να ανεχθώ άλλο όλη αυτή την βρωμιά και να γίνεται ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα αντικείμενο τέτοιων πιέσεων προς την παράταξη και να σπαταλάω κι εγώ πολύτιμο χρόνο παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, όπου εσύ απλώς λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται.

Επειδή ανήκω στον κόσμο της εργασίας κι όσα βλέπετε, ακούτε και διαβάζετε από μένα, είναι στο υστέρημα του χρόνου μου από τον αγώνα της επιβίωσης, χωρίς αντιμισθίες και χωρίς αργομισθίες, αφού ποτέ, πλην της στρατιωτικής μου θητείας, δεν πήρα μισθό από το κράτος, ούτε από συγκροτήματα κι επιχειρηματίες, επιλέγοντας μόνο το ελεύθερο επάγγελμα κι άρα ουδόλως με ενδιαφέρει να κάνω την πολιτική βιοπορισμό.

Γι’ αυτό λοιπόν, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, σας ανακοινώνω πως δεν θα είμαι υποψήφιος και θα μείνω συνεπής στις ιδέες μου, ζώντας σύμφωνα με αυτές και λέγοντας πάντα; Την αλήθεια. Είναι κι εύκολη δουλειάς. Πάντα θυμάσαι τι είπες και δεν χρειάζεται να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιδράσει έντονα σε δήλωση του κ. Κρανιδιώτη στο Mega, με την οποία γνωστοποιούσε ότι θα είναι υποψήφιος και σε σχετική ανακοίνωση υπενθύμισε τις ύβρεις και τις διχαστικές δηλώσεις του πρωθυπουργικού συμβούλου:

«Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις “σφαίρες” μου για τον αληθινό αντίπαλο».

«Το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ’… μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στην βάση της ΧΑ, γιατί δηλώνω και είμαι Εθνικιστής, γιατί δεν νοιώθω ΚΑΝΕΝΑ δέος για όλους αυτούς τους μ…».

Προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτός ο άνθρωπος, σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε σήμερα στο Μega πως θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ. Κι ύστερα ψάχνουμε να βρούμε αν ο Μπαλτάκος ήταν ο μοναδικός ακροδεξιός στο περιβάλλον Σαμαρά. Στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς είναι ο επικεφαλής της ακροδεξιάς δράκας που διοικεί την ΝΔ».

Μιλώντας το πρωί στον Ant1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «στη ΝΔ δεν έχει αρχίσει καν η συζήτηση για το ευρωψηφοδέλτιο» και πρόσθεσε: «Κάθε κόμμα αποφασίζει μόνο του για τους υποψηφίους του».

Σύμφωνα με τα Νέα, ο κ. Κρανιδιώτης, δικηγόρος που είχε αναλάβει και τα ηνία του Δικτύου 21, μέλος της ετερόκλητης όπως περιγράφεται ομάδας που κινείται γύρω από τον πρωθυπουργό, φέρεται να έχει επενδύσει στην πολυετή σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, επιδιώκοντας να μεταπηδήσει και στην κεντρική πολιτική σκηνή – ήταν υποψήφιος πολιτευτής στη Β’ Πειραιά, ενώ έχει εκλεγεί μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ερωτηθείς την Παρασκευή – μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που ακολούθησε τη «βόμβα» Κασιδιάρη – ο Ευ. Βενιζέλος αν το ΠΑΣΟΚ θέτει «ζήτημα Κρανιδιώτη» απέφυγε να απαντήσει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις