Τί είδηση κι αυτή! Δύο από τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου αποφάσισαν να μετακινηθούν από τη χώρα τους για μερικούς μήνες και να ανοίξουν στην άλλη άκρη της γης!
Και όταν λέμε κορυφαία εστιατόρια εννοούμε από τη μια μεριά τον Rene Redzepi με την ομάδα του και από την άλλη τον Heston Blumenthal με τη δική του. Λίγο δεν είναι αυτό καθώς μιλάμε για δυο μοναδικές προσωπικότητες της γαστρονομίας!
Ο Rene Redzepi του Noma δηλώνει ενθουσιασμένος για μια μετακίνηση που θα κάνει στο εστιατόριό του στις αρχές του 2015 για δυο μήνες και από την Κοπεγχάγη θα πάει στο Τόκυο της Ιαπωνίας. Υπογραμμίζει πως ήταν όνειρό του επί σειρά ετών να μετακινήσει το Noma σε μια χώρα που απέχει τόσα μίλια από τη Σκανδιναβία, που έχει άλλη κουλτούρα και γαστρονομικές φιλοσοφίες και θεωρεί βέβαιο πως αυτή η εμπειρία θα βοηθήσει τον ίδιο αλλά και την ομάδα του να γίνουν ακόμα καλύτεροι μόλις επιστρέψουν στη Δανία.
Από την άλλη ο πρωτοποριακός Άγγλος σεφ. Heston Blumenthal, την πάει πιο ‘‘μακριά’’ τη μετακίνησή του. Σχεδιάζει να πάει με την ομάδα του το Fat Duck στη Μελβούρνη της Αυστραλίας στις αρχές του 2015 και αυτό για έξι μήνες. 
Από την άλλη και όσο θα λείπει, θα κάνει μια γερή ανακαίνηση στο κτίριο όπου στεγάζεται το Fat Duck στην Αγγλία, και μόλις επιστρέψει από την Αυστραλία, εκεί όπου φιλοξενήθηκε για μισό έτος θα ανοίξει παράρτημα του Λονδρέζικου εστιατορίου του, Dinner by Heston Blumenthal!
Πολύ ενδιαφέρουσες και οι δυο μετακινήσεις και αξιοθαύμαστη η όρεξη του Rene και του Heston για νέες δημιουργίες.
Άρα θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στην Ελλάδα κάποιο παγκοσμίως κορυφαίο εστιατόριο το οποίο με τα ‘‘μάτια’’ του να δει τις Ελληνικές πρώτες ύλες;

Γιάννης Πλατής ([email protected])
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις