Με τον απαξιωτικό προσδιορισμό “ημίτρελοι” χαρακτήρισε τους διαδηλωτές που κάνουν πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κλείνοντας δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως ανέφερε, ο δήμος Αθηναίων “πρέπει να πάει στα υπουργεία και να απαιτήσει, τέρμα οι ημίτρελοι που κάθε λίγο και λιγάκι κλείνουν το κέντρο της Αθήνας”.

Στην παρατήρηση των παρουσιαστών της εκπομπής ότι ο χαρακτηρισμός είναι απρεπής, σχολίασε: “Εγώ έτσι τους λέω”.

Νωρίτερα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε αναφερθεί απαξιωτικά και στο κίνημα των Αγανακτισμένων, κατηγορώντας τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη ότι παρέδωσε την πόλη στα “τσαντίρια” των Αγανακτισμένων και υποστηρίζοντας ότι αν είχε καθαρίσει την πλατεία Συντάγματος, δε θα μπορούσαν να έχουν στηθεί αντίσκηνα από διαδηλωτές.

Εξάλλου ο κ. Σπηλιωτόπουλος πρότεινε να υπάρχουν δύο θητείες και όριο ηλικίας για τα πρόσωπα που κατέχουν πολιτικό αξίωμα καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, “μπαίνουμε στις καρέκλες και ξεχνάμε να φύγουμε. Οι πολιτικοί δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους πολίτες. Στα 67 ένας καλός καθηγητής ιατρικής πρέπει να φύγει από το πανεπιστήμιο“.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ηλικία αυτή βρίσκεται ο συνυποψήφιός του Νικήτας Κακλαμάνης που γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1946.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σπηλιωτόπουλου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε:

“Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο MEGA, ο κ. Σπηλιωτόπουλος διολίσθησε για μια ακόμη φορά στο λαϊκισμό, όπως έχει επιλέξει να πορευτείτις τελευταίες μέρεςγια όλα τα θέματα.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αποκάλεσε ημίτρελους όσους συμμετέχουν σε μαζικές – ειρηνικές διαδηλώσεις, διεκδικώντας το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και τη ζωή. Ποιους, άραγε, χαρακτηρίζει ημίτρελους ο κ. Σπηλιωτόπουλος; Τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς, τις απολυμένες καθαρίστριες, τους καθηγητές και τους άνεργους;

Ταυτόχρονα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εξακολουθεί να διαγκωνίζεται με τον κ. Καμίνη για το ποιος ήταν περισσότερο ενάντια στο κίνημα των πλατειών.

Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θυμούνται πολύ καλά ότι στον αγώνα τους για δημοκρατία και αξιοπρέπεια τους είχαν πάντα απέναντί τους. Αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη στις 18 Μαΐου, ανοίγοντας τον δρόμο για μία μεγάλη αλλαγή στον Δήμο της Αθήνας“.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις