Είναι κάποια πράγματα που μας εντυπωσιάζουν από την πρώτη κιόλας στιγμή γιατί έχουν κάτι παραπάνω, καινούργιο η/και διαφορετικό! Έτσι και κάποια εστιατόρια κατορθώνουν κάτι τέτοιο. Κι αυτό πάει να πει πως βρίσκονται σ’ένα άλλο επίπεδο από αυτά που έχουμε συνηθίσει.
Αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται μερικοί εστιάτορες κι ένας από αυτούς είναι ο Τάσσος Ιωαννίδης που με την πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργία του στην εστίαση με έχει τρελάνει! Αυτό το εστιατόριο δεν είναι άλλο από το City Bistro που βρίσκεται στο City Link της Στοάς Σπυρομήλιου στο κέντρο της Αθήνας. 
Με ενθουσίασε μάλιστα το γεγονός πως πήγα την πέμπτη μέρα λειτουργίας του και παρ’όλο που απουσίαζαν ο Τάσσος Ιωαννίδης και ο επικεφαλής του σεφ, ο Νίκος Ζερβός, όλα ήταν απολύτως οργανωμένα από το σέρβις, το φαγητό, την ατμόσφαιρα κλπ. Και αυτό το λέω γιατί τα πιο πολλά εστιατόρια χρειάζονται χρόνο μέχρι να βρουν το δρόμο τους.
Στο City Bistro λοιπόν αυτό που θα σας μαγέψει και που με μάγεψε από την πρώτη κιόλας στιγμή είναι το ντεκόρ. Διασχίζοντας την Βουκουρεστίου και μέχρι να φτάσετε και να εισέλθετε στο εστιατόριο είστε στην Αθήνα. Με την είσοδό σας η αισθητική αλλάζει και είστε… στο Παρίσι!
Ξεχωρίζει η μαρμάρινη μπάρα και τα ιδιαίτερα φωτιστικά και στο βάθος όπου βρίσκεται η σάλα, οι δερμάτινοι καναπέδεσ και τα έξυπνα τραπέζια.
Ήταν κατόρθωμα όλης της ομάδας η ικανοποίησή μου από τόσο νωρίς! Κι αυτή αποτελείται από τον Νίκο Ζερβό ο οποίος με την επιμέλειά του παρουσιάζει μια πολύ καλή κουζίνα, ο Φάκλας Γιώργος ως ηγέτης σεφ κι ο Θοδωρής Μωυσίδης ως ζαχαροπλάστης, ενώ ο Μιχάλης Λαδάς φροντίζει για το σέρβις.Και μπράβο σε όλους, ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι ρυθμισμένη!
Περνόντας στο φαγητό, γίνεται αντιληπτό το σύντομο μενού το οποίο διαβάζοντάς το ξέρετε τι να περιμένετε, δεν είναι λόγια ψεύτικα!
Η τραγανή σαλάτα με καπνιστό χέλι και βινεγκρέτ πορτοκάλι που δοκίμασα είναι… για νόμπελ! Πολύ ενδιαφέρουσα η υφή της, υπέρ πετυχημένο το έντονο κάπνισμα του χελιού και η βινεγκρέτ θαυμάσια με μια πολύ φίνα γεύση πορτοκαλιού! (9/10) Επίσης τη δουλειά τους έκαναν πολύ καλά το vitello tonnato και η κρούστα από κεχρί. Από τη μια το κόψιμο του μοσχαριού και η σάλτσα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον ενώ από την άλλη η κροκέτα με τον καπνιστό σολομό  και την creme fraiche είχε μια ιδιαίτερη υφή αλλά και νοστιμιά.
Για κυρίως πιάτο επέλεξα το κοτόπουλο σεφταλιά συνοδευόμενο από πατάτα βουτύρου με ρίγανη, μους από γιαούρτι και άρωμα λεμόνι. Ήταν με λίγα λόγια το κοτόπουλο όπως δεν το’χω ξαναφάει και είχε μια πολύ ασυνήθιστη μορφή που ταιριάζει πολύ έξυπνα με τα συνοδευτικά του. Μεγάλο ενδιαφέρον και οι οίνοι που είναι διαθέσιμοι με το ποτήρι. Η επιλογή μου ήταν ένα ποτήρι μαλαγουζιάς του κτήματος Γεροβασιλείου και αυτό λειτούργησε περίφημα. Για το σέρβις σας είπα κιόλας, πολύ οργανωμένο, έμπειρο και φιλικό ενώ η σχέση της ποιότητας και της τιμής είναι δίκαιη. Με 50 ευρώ το άτομο είστε καλά!
Καταχάρηκα το δείπνο μου στο City Bistro και ανυπομονό να επιστρέψω. Γιατί σκεφτείτε, αυτό είναι ένα εστιατόριο που πάει μπροστά τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και της προσφέρει ένα μέλλον! 
Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα 

Γιάννης Πλατής ([email protected])
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις