Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ μανιακός και γεμάτος εμμονές, θα συνεχίσω πεισματικά να επαινώ και να προβάλλω προς τα έξω τον Βασίλη Τσακτσαρλή ο οποίος θεωρώ ότι δεν έχει τη δημοσιότητα και τη φήμη που πραγματικά αξίζει:

Γιατί ο άνθρωπος αυτός-επαναλαμβάνω-αν δεν ήταν σε προσωπικό επίπεδο τόσο χαμηλών τόνων άτομο κι’αν επαγγελματικά δεν ήταν ολοκληρωτικά αφοσιωμένος με την παραγωγή,θα είχε κατακτήσει φήμη και διασημότητα πολύ-πολύ μεγαλύτερη από πολλούς συναδέλφους του!

Γιατί ακόμα και πολλοί σοβαροί και ψαγμένοι οινόφιλοι ξέρουν από χρόνια τι υψηλοτάτου ποιοτικού επιπέδου και μεγίστου ενδιαφέροντος κρασιά φτιάχνει ο Βασίλης Τσακτσαρλής και τι καλοδεχούμενη μανία έχει (και με τι αποτελέσματα,ε….) με ποικιλίες σταφυλιού (Ασύρτικο,Semillon π.χ) και με τα ροζέ κρασιά.
Όποια/ος από την άλλη σνομπάρει–ολόιδια με λαιφστυλίστα η με νεόπλουτο και δήθεν “ψώνιο”- τα ροζέ κρασιά,ΕΓΩ θα της/του πω ότι δεν ξέρει τι χάνει.Διότι δεν είναι μόνο ότι τα ροζέ είναι ένας αυθεντικά ξεχωριστός τύπος κρασιού, είναι -κυρίως- και το οτι στις μέρες μας φτιάχνονται ροζέ κρασιά μεγίστου ενδιαφέροντος και υψηλοτάτου ποιοτικού επιπέδου-ΚΑΙ μάλιστα υπέροχοι συνοδοί σπουδαίων φαγητών.
ΣΑΣ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΤΑ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ ΩΣ “ΑΠΛΩΣ” ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ…….
Θεωρω λοιπόν τον Βασίλη Τσακατσαρλή μαέστρο των ροζέ κρασιών κι’ότι από τότε που-με τη δημιουργία της Βιβλίας Χώρας-καταπιάστηκε να φτιάχνει ροζέ κρασί από Syrah,ανέβηκε ένα επίπεδο ακόμα πιο ψηλά!
Να δούμε λοιπόν πως φαίνεται και πως είναι το Βιβλία Χώρα ροζέ στην ολόφρεσκη εκδοχή της εσοδείας του 2013.

Αισιόοξο και γοητευτικό καταρχήν με το όμορφο τριανταφυλλί/ροδί του χρώμα,προσφέρει φυσικώ τω λόγω τα χαρακτηριστικά πικάντικα αρώματα της ποικιλίας (Syrah) τα οποία όμως συνοδεύονται από μία ισχυρή και πολύ όμορφη αίσθηση κόκκινων καλοκαιρινών φρούτων.

Τοσο όμορφα σε προδιαθέτει το ωραίο άρωμα που καλοδέχεσαι ακόμα πιο θερμά το ότι στην καλοδομημένη και πλούσια γεύση όπου κυριαρχεί η φρουτώδης διάσταση διαπιστώνεις ότι χάρη στην οξύτητα η ισορροπία του κρασιού χτυπάει κορυφή

Το κρασί αυτό θα συνοδεύσει αριστοτεχνικά finger food και sushi (ξέρω τι σας λέω),θα το σερβίρετε όμως και με ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες,γαρίδες σαγανάκι,καραβιδόψιχα τηγανητή και με τα λιγότερο παχειά κρεατικά του barbeque.

Και- μέρες χαρμόσυνες που έρχονται- συνιστώ θερμά τη συνοδεία των προκαταρκτικών του Πασχαλινού τραπεζιού.

Αλέξανδρος Σακκάς ([email protected])
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις