Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στη Βουλή τη δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθιόπουλου, για να κριθεί η άρση ή όχι της ασυλίας του, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της ληστείας.

Ειδικότερα, ο κ. Ματθιόπουλος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στις 30 Απριλίου 2014 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για το αδίκημα της ληστείας από κοινού.

Αρχικά η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει το 2013, αλλά αναβλήθηκε λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Ματθιόπουλου, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς τον Αύγουστο του 2005, ο κ. Ματθίοπουλος μαζί με τον Αναστάσιο Τριανταφύλλου και άλλα άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές σε βάρος Έλληνα πολίτη με επικείμενο κίνδυνο κατά της ζωής του, του αποσπάσανε την τσάντα που κρατούσε.

Αναλυτικότερα, η ομάδα πλησίασε τον πολίτη (ο οποίος προηγουμένως είχε αντιδράσει καθώς η ομάδα παρενοχλούσε προκλητικά αλλοδαπό), τον περικύκλωσαν, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν στο κεφάλι και στο σώμα.

Ένας από όλους, έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας δίπλα στο πρόσωπό του ενώ ήταν πεσμένος κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο του αριστερού χεριού.

Μετά από όλα αυτά του πήραν το τσαντάκι του, που περιείχε ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, κλειδιά και άλλα προσωπικά του αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι στην επίμαχη ομάδα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν και ο ανήλικος τότε Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε με σχετικό βούλευμα.

Δήλωση Ματθαιόπουλου

“Μόλις ενημερώθηκα από το διαδίκτυο πως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε δικογραφία στη βουλή με την οποία ζητείται η άρση της βουλευτικής μου ασυλίας για μια υπόθεση που έσπευσαν οι επαγγελματίες λασπολόγοι της Χρυσής Αυγής να παρουσιάσουν ως “ληστεία”.

Αν τα παπαγαλάκια της Χρυσαυγιάδας έμπαιναν στον κόπο να διερευνήσουν την υπόθεση, διαβάζοντας ολόκληρη τη δικογραφία και όχι απομονώνοντας φράσεις, θα έπρεπε επίσης να αναφέρουν πως το θύμα αυτής της υποτιθέμενης ληστείας έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ψευδορκία και πως ένας από τους συγκατηγορούμενος μου έχει αθωωθεί, επίσης αμετάκλητα, με βούλευμα.

Δηλώνω και απαντώ στους λασπολόγους ότι εγώ ο ίδιος έχω εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μου, που έχει αναλάβει την υπόθεση, να ζητήσει από τις δικαστικές αρχές να αρθεί η ασυλία μου, για να παρευρεθώ ενώπιον της δικαιοσύνης και να αποδείξω την αθωότητα μου”.

Πηγή: ΑΜΠΕ