Θυμάστε τον Δημήτρη Δρούτσα; Αν όχι, υπενθυμίζουμε ότι διατέλεσε υπουργός Εξωτερικών στη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου (7 Σεπτεμβρίου 2010 – 17 Ιουνίου 2011), ενώ προηγουμένως (14 Οκτωβρίου 2009 – 7 Σεπτεμβρίου 2010) ήταν τυπικά ο ίδιος υπουργός, καθώς αναπλήρωνε τον τότε πρωθυπουργό, ο οποίος διατηρούσε και τον θώκο του ΥΠΕΞ.

Από τον ανασχηματισμό και μετά, αφότου έχασε τη θέση του υπουργού, ο κ. Δρούτσας εξελέγη ευρωβουλευτής ως πρώτος επιλαχών και κατόπιν… χάθηκε από το δημόσιο βίο.

Ελάχιστες οι παρεμβάσεις του, ελάχιστη και η γνώση για το -όποιο- έργο του στην ευρωβουλή.

Γενικώς έμεινε γνωστός ως “άνθρωπος του Γιώργου“, ένας ακόμα από την ομάδα αυτή που ο πρώην υπουργός Γ. Φλωρίδης είχε χαρακτηρίσει με ισχυρή δόση ειρωνείας “κηπουρούς“.

Γιατί άραγε είναι χρήσιμος αυτός ο πρόλογος για ένα πολιτικό πρόσωπο που επί καιρό παραμένει στην αφάνεια;

Διότι ο κ. Δρούτσας παραμένει “άνθρωπος του Γιώργου” και βγήκε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, το “Κόκκινο 105,5” για να εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

Έκανε λόγο “κατάντια και κατρακύλα” του ΠΑΣΟΚ, το οποίο “δεν έχει σχέση με την ιστορική του διαδρομή”.

Ο ίδιος, κατά δήλωσή του, ανήκει στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, τον οποίο, όπως είπε, εξακολουθεί να πιστεύει, γιατί ποτέ δεν θα άγγιζε δημοκρατικούς θεσμούς, που σήμερα θίγονται.

Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε τη σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο συντηρητική, αλλά και ακραία, επικίνδυνη για τη δημοκρατία, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να είναι στην εξουσία.

Ενδεχομένως οι απόψεις ενός πρώην -επί της ουσίας- πολιτικού να περνούσαν αδιάφορες. Εάν όμως συνδέσουμε τις τελείες της υπόθεσης, τα συμπεράσματα μοιάζουν τουλάχιστον ενδιαφέροντα.

Ο “άνθρωπος του Γιώργου” υβρίζει κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ μέσω του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνειρμοί -καλώς ή κακώς- είναι αναπόφευκτοι…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις