Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα είναι οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, μετά τις άκαρπες προσπάθειες που είχαν για να συναντηθούν με μέλη των κομμάτων στη Βουλή.

Οι απεργοί επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον πρόεδρο της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γιώργο Βλάχο, ενώ πέταξαν εμπορεύματά τους έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν μέχρι αργά το μεσημέρι.

Το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών για να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους, ενώ ξεκαθάρισαν ότι η απεργία που έχουν εξαγγείλει είναι διαρκείας.

Το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από την κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη.

Η συγκέντρωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κάνιγγος, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, που καταγγέλλουν ότι τους καταστρέφει.

Οι λαϊκές βρίσκονται κλειστές επ’ αόριστον.

«Το νέο νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές, θα διώξει του παραγωγούς και τους επαγγελματίες από τις λαϊκές και θα οδηγήσει το λιανεμπόριο των οπωροκηπευτικών στα μεγάλα συμφέροντα και τα σούπερ μάρκετ»
υποστήριξε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος.

Υπάρχουν τέσσερις φανερές και πάρα πολλές κρυφές διατάξεις, που φέρουν αυτά τα αποτελέσματα, τόνισε ο κ. Μόσχος και ανέφερε ειδικότερα τις ρυθμίσεις για την «πλήρωση των θέσεων, τον διαχωρισμό παραγωγών και επαγγελματιών, τα πολύ μεγάλα πρόστιμα και ότι η άδεια των παραγωγών δεν θα ισχύει για όλη τη χώρα».

Θέλουν να διαλύσουν τις λαϊκές αγορές και οι παραγωγοί να γίνουν ευάλωτοι στα μεγάλα συμφέροντα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με απεργία διαρκείας, πρόσθεσε ο κ. Μόσχος και κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν κάνει διάλογο.

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2014/04/28/Laikes_Agores.jpg

Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν παραγωγοί των λαϊκών αγορών στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησής τους, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες προβλέψεις σχετικά με τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων για τις λαϊκές αγορές από τις Περιφέρειες στους Δήμους, τη διάκριση παραγωγών και εμπόρων, τη θέση των πάγκων κ.α.

Οι διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια πορεία.

Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, από τον οποίο ζητήθηκε να παρέμβει για να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις και να τεθούν από την αρχή σε δημόσια διαβούλευση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις