Ράγισαν και οι πέτρες από τη θλίψη και την οδύνη στη διάρκεια της κηδείας του 13χρονου αγοριού που σκοτώθηκε την περασμένη Κυριακή, σε λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Με δάκρυα στα μάτια και άφατο πόνο η οικογένεια του 13χρονου και οι συμμαθητές του τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κηδεία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Γονείς και παιδιά που πέρασαν από το σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα την Κυριακή, αφήνοντας σημειώματα με τα οποία εξέφραζαν τη θλίψη τους για το τραγικό συμβάν και την αλληλεγγύη τους προς τους άτυχους γονείς.

Η 9χρονη αδελφή του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, αναμένεται εντός της ημέρας να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται.


Κακουργηματικές διώξεις

Κακουργηματικού βαθμού έγιναν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο παιδικό πάρκο στο Ελληνικό.


Οι δικαστικές Αρχές μετέτρεψαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους τέσσερις κατηγορουμένους από πλημμελήματα, σε κακουργήματα.

Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ενόψει της εξέλιξης αυτής οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που επρόκειτο να απολογηθούν για πλημμελήματα, ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Προχειροδουλειά…

Η εικόνα του παιδικού πάρκου στο Ελληνικό όπως την μετέφερε με την κατάθεσή του αστυνομικός που είδε τον χώρο του δυστυχήματος, ήταν αυτή που οδήγησε την ανακρίτρια της υπόθεσης Ιωσηφίνα Βιοπούλου στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και τη μετατροπή της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Ο αστυνομικός αναφέρεται σε έναν χώρο, όχι μόνο χωρίς οργάνωση, κάνοντας λόγο για “προχειροδουλειά“, αλλά και που δεν τηρούνται κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Κατα την κρίση της ανακρίτριας, η όλη περιγραφή του αστυνομικού για τον επίμαχο χώρο και την αντιμετώπιση των υπευθύνων, βρίσκει εφαρμογή στην κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο που προϋποθέτει γνώση του κατηγορουμένου για το ενδεχόμενο πρόκλησης θανάτου, από πράξεις ή παραλείψεις του και αγνόηση αυτού.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό:

«Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα.

Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας».

Δ. Ελληνικού

Τη λύπη της εκφράζει η δημοτική αρχή Ελληνικού– Αργυρούπολης, με ανακοίνωσή της, για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε σε λούνα- παρκ, που λειτουργούσε στα όρια του δήμου και το οποίο οδήγησε στον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον σοβαρό τραυματισμού της εννιάχρονης αδελφής του.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκφράζουμε τη λύπης μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεών μας».

Ρευματοκλοπή

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις παρανομίες και τις αβλεψίες του λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι σημειωνόταν εκτεταμένη και επικίνδυνη ρευματοκλοπή. Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι του πάρκου έπαιρναν παράνομα ρεύμα από τον δημοτικό φωτισμό.

Την Τρίτη, επίσης, επί τόπου μετέβησαν οι επιθεωρητές του Δημοσίου, οι οποίοι έκαναν έρευνα.

“Θα δούμε όλα τα ζητήματα, παραλείψεις και πράξεις των αρμοδίων υπηρεσίων, και εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν”, τόνισε ένας εξ αυτών.


Σημειώνεται πως ο φορές επιθεωρήσεων – πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD), σε ανακοίνωση αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα, αναφέρει ότι το εν λόγω παιχνίδι και η εγκατάσταση του δεν φέρει καμία πιστοποίηση του.Το πιστοποιητικό που διακινείται στον Τύπο, σημειώνει, δεν αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Παράνομα λειτουργούσε το λούνα παρκ

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2014/04/29/lunapark284144.jpgΔεν είχε άδεια, παρά ταύτα λειτουργούσε το λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανακοίνωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ.

Διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον Δήμο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις