Την άρση ασυλίας ακόμα τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, με 213 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 8 “παρών” αποφασίστηκε η άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α. Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, οι οποίοι ελέγχονται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Με την απόφαση αυτή κλείνει ο κύκλος των άρσεων ασυλίας για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν πέντε βουλευτές από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πρόκειται για τους Μ. Ουζουνίδη, Π. Μελά, Ραχήλ Μακρή, Στ. Ξουλίδου και Γ. Δημαρά.

Από το ίδιο κόμμα “παρών” δήλωσαν οι Γ. Αβραμίδης, Μ. Κόλλια, Π. Χαϊκάλης, Μ. Ιατρίδη και Ελ. Κουντουρά όπως και οι ανεξάρτητοι Γ. Κουράκος, Ν. Νικολόπουλος και Γ. Κασαπίδης.

Ηλίας Κασιδιάρης

Όλοι οι βουλευτές που πήραν τον λόγο, δήλωσαν αθώοι, έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη του φρονήματος και των ιδεών τους και κατήγγειλαν σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντάς τον ψεύτη και επανέλαβε τις καταγγελίες του περί παρεμβάσεων του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Επικαλέστηκε δε ότι είχε παλαιότερα συνομιλία έξω από το γραφείο του με τον κ. Αθανασίου, κατά την οποία, όπως υποστήριξε, ο υπουργός του είπε ότι παρακολουθεί τις εκπομπές του και τον καθησύχαζε.

Επίσης κατηγόρησε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν συνυπογράφουν την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού της Δικαιοσύνης για κατάχρηση εξουσίας και εσχάτη προδοσία διότι, όπως είπε, συμμετέχουν στη συγκάλυψη της σκευωρίας εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλ. Κασιδιάρης κατέθεσε επιστολή που, όπως υποστήριξε, έχει λάβει από Έλληνα δικαστή, από την οποία προκύπτει ότι η κ. Κλάπα ορίστηκε ως ανακρίτρια από τον κ. Αθανασίου, όχι με νόμιμη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί από το Συμβούλιο Εφετών.

Πάντως από την επιστολή έχει αφαιρέσει το ονοματεπώνυμο του αποστολέα, διότι, όπως είπε, «σε αυτήν τη φάση δεν αποκαλύπτω τα στοιχεία».

Υποστηρικτική γραμμή

Νωρίτερα ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος είχε υποστηρίξει ότι διώκεται για τις ιδέες του, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και συμπλήρωσε ότι πουθενά στη δικογραφία δεν αναφέρεται το όνομά του σε κάποια παράνομη πράξη.

Αναφερόμενος στην επικείμενη απόφαση του Αρείου Πάγου για τη δυνατότητα ή μη συμμετοχής του κόμματός του στις επικείμενες εκλογές σημείωσε ότι «ο κόσμος βράζει για αυτή την αδικία».

«Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την άρση ασυλίας μου» ανέφερε ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος και μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις και διώξεις στη λογική της συλλογικής ευθύνης.

Για πολιτικές διώξεις με παράλογη λογική συλλογικής ευθύνης, έκανε λόγο και ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, προσθέτοντας ότι η «Δικαιοσύνη ελέγχεται άμεσα από την εγκληματική οργάνωση της ΝΔ» επικαλούμενος τη συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη.

«Μοναδικό έγκλημα (είναι) το φρόνιμά μας, που δεν είναι αρεστό στο καθεστώς διαφθοράς. Για όσα μου καταλογίζονται έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και τα χέρια μου καθαρά. Είμαι αθώος. Κι αν έγκλημά μου είναι ο νόμιμος αγώνας της ΧΑ που έχω την τιμή να είμαι μέλος της, για να διαλύσουμε τη χούντα Σαμαρά- Βενιζέλου, ναι είμαι υπερήφανος», κατέληξε.

Ευθύνες σε κάθε κόμμα χωριστά για τη θέση που κράτησαν στις πολιτικές, όπως είπε, διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, επέρριψε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Ονομαστική αναφορά έκανε για τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, λέγοντας ότι «έβαλε σε περιπέτειες τον Αντώνη Σαμαρά».

Προσωπικά δε, απευθύνθηκε και στον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας: «Αμ’ εσείς κύριε περίεργε υπουργέ της Δικαιοσύνης; Τι τη βάλατε να κάνει τη συμπατριώτισσά σας; Να την πάρετε τη θεούσα τηλέφωνο να της πείτε να πάει σε κανένα μοναστήρι να γίνει καλόγρια μπας και γλιτώσει η ψυχή της».

Χρ. Αλεξόπουλος

Νωρίτερα, η Ολομέλεια ενέκρινε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ανεξάρτητου βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου να αναβληθεί η εξέταση της άρσης ασυλίας του, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να παραστεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Όπως εξηγεί ο κ. Αλεξόπουλος στην επιστολή του προς το Σώμα, την ίδια μέρα έχει κληθεί να παρουσιαστεί στο μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας όπου εκδικάζεται υπόθεσή του που αφορά παράνομη χρήση ραδιοσυχνότητας και επισυνάπτει τη σχετική κλήση.

Την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έκανε γνωστή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις