Έξι στους δέκα Έλληνες φοβούνται ότι σε περίπτωση που βρεθούν υπό κράτηση από την Αστυνομία είναι πιθανό να τους βασανίσουν, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας, που ξεκινά νέα καμπάνια κατά των βασανιστηρίων, ενώ ποσοστό 34% διαφωνεί και θεωρεί ότι θα είναι ασφαλές.

Από την έρευνα προκύπτει ότι ο φόβος βασανισμού από την Αστυνομία είναι υψηλότερος στη Βραζιλία (80%) και στο Μεξικό (64%) και χαμηλότερος στην Βρετανία, στην Αυστραλία και τον Καναδά.

Επίσης, οκτώ στους 10 Έλληνες είναι υπέρ μιας ξεκάθαρης νομοθεσίας κατά των βασανιστηρίων και μόνο 12% συμφωνεί με την θέση πως τα βασανιστήρια είναι μερικές φορές απαραίτητα και αποδεκτά προκειμένου να εκμαιευτούν πληροφορίες που εξυπηρετούν την δημόσια ασφάλεια.

Σύμφωνα με την έρευνα το 44% των ερωτηθέντων (διεθνώς) απάντησε ότι φοβάται ότι θα υποστεί βασανιστήρια αν τεθεί υπό κράτηση. Το 36% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η εφαρμογή βασανιστηρίων είναι κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αναγκαίο και αποδεκτό για την εξασφάλιση πληροφοριών για την προστασία του πληθυσμού.

Διαβάστε την έρευνα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις