«Πρωτιά» στον αντισημιτισμό στη Δυτική Ευρώπη καταγράφει η χώρα μας, με το 69% των Ελλήνων να ενστερνίζονται στερεότυπα για τους «Εβραίους», σύμφωνα με την έρευνα γνώμης ADL Global 100 Index.

Στις 100 πιο αντισημιτικές χώρες, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 17η θέση, είναι η μόνη μη μουσουλμανική χώρα στην κατάταξη και βρίσκεται πολύ μπροστά από το Ιράν που είναι στην 21η θέση.

Η παγκόσμια έρευνα έγινε με ερωτηματολόγιο όπου το όριο για να κριθεί ότι ο συμμετέχων υιοθετεί αντισημιτικές απόψεις ήταν να απαντήσει θετικά σε έξι από 11 στερεότυπα για τους Εβραίους. Μεταξύ αυτών ότι «ελέγχουν την οικονομία» και ότι «βάζουν τη θρησκεία τους πάνω από τους νόμους της πατρίδας, στην οποία ζουν».

Σε δημοσίευμα, η εφημερίδα Times of Israel υπενθυμίζει πως η Ελλάδα (η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες από τους Γερμανούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη) αναμένεται για πρώτη φορά να στείλει νεοναζί στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς τελικά θα συμμετέχει η Χρυσή Αυγή στις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή θα έχει ίσως και δύο ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Βίκτορ Ελιέζερ, γενικός γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πρόβλημα μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Λέει πως τον ανησυχεί η άνοδος του κόμματος και τονίζει: «Έγιναν ξαφνικά οι Έλληνες Ναζί; Η απάντηση είναι αρνητική».

«Σίγουρα ένα μέρος του πληθυσμού είναι ρατσιστές, αντισημίτες και ξενοφοβικοί, αλλά σύμφωνα με έρευνες δεν ξεπερνούν το 3% με 4%. Το υπόλοιπο ποσοστό που τους ψηφίζει είναι αυτό που λέω ‘το αποτέλεσμα της απελπισίας στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες λόγω της οικονομικής κρίσης’. Είναι απογοητευμένοι με την σημερινή πολιτική κατάσταση και τιμωρούν έτσι τα δύο μεγάλα κόμματα που θεωρούν υπεύθυνα για την οικονομική κρίση, ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή», αναφέρει.

Το άρθρο κάνει αναφορά στο ότι ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, που βρίσκεται εκτός φυλακής με εγγύηση, διάβαζε στη Βουλή τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», ένα κείμενο αποδεδειγμένα πλαστό, που χρησιμοποιήθηκε ως προπαγάνδα κατά των Εβραίων και στάθηκε αφορμή για μεγάλες βαρβαρότητες.

Γίνεται επίσης αναφορά στην συμμετοχή του Θάνου Πλεύρη (συνεργάτη του υπουργού Υγείας) στον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Αναφέρει πως ο Πλεύρης ήταν πρώτη μέλος του ξενοφοβικού, ακροδεξιού ΛΑΟΣ και είναι γιος του αρνητή του Ολοκαυτώματος, Κώστα Πλεύρη, που έγραψε ένα βιβλίο – μνημείο αντισημιτισμού.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις