Ο Γιάννης Παντελεάκης, Κηφισιώτης και ακτιβιστής από μικρός, έχει πολυετή ενασχόληση με την σκηνοθεσία, την επικοινωνία και τις επιχειρήσεις.

Τώρα επιδιώκει να διοχετεύσει τις ικανότητες του και στα κοινά, κατεβαίνοντας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο σχήμα της «Δύναμης Ελπίδας» με υποψήφιο δήμαρχο Κηφισιάς τον Γιώργο Θωμάκο.

Ο ίδιος σημειώνει ότι επέλεξε τη συμμετοχή του στο πλάι του κ. Θωμάκου, καθώς “πρώτα απ’ όλα πιστεύω στο όραμα, την ικανότητα, την ακεραιότητα του, ενώ παράλληλα θαυμάζω τις δημοκρατικές αρχές του”.

“Η ανεξαρτησία της «Δύναμης Ελπίδας», από πολιτικές παρατάξεις και κόμματα, είναι για εμένα εγγύηση για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των λειτουργιών του σχήματος, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί την ελευθερία και την αξιοπρέπεια των απόψεων και των θέσεων των υποψηφίων”.

Ο Γιάννης Παντελεάκης στοχεύει να ενεργοποιήσει τους νέους της Κηφισιάς και όχι μόνο, να σταματήσει να νομιμοποιείται έτσι η πολιτική ιδιοτέλεια και η αδιαφορία και να πάρουν θέση πλέον ως ενεργοί πολίτες.

Παράλληλα, πιστεύει ότι απέχοντας κανείς ενισχύει τις κατεστημένες πολιτικές συμπεριφορές που μας οπισθοδρομούν σε κάθε περίπτωση.

Υποστηρίζει επίσης ότι με πάτερα Ολυμπιονίκη, έχει μεγαλώσει με τα αθλητικά και αγωνιστικά ιδεώδη και οι δράσεις του από μικρός εστιάζονταν στην αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ως ακτιβιστής, θέτει υψηλούς άλλα ρεαλιστικούς στόχους, για την Κηφισιά «καθαρή» από διαπλοκές, τον εμπορικό της κόσμο επιτέλους σε ανάπτυξη, αθλητικά πάρκα παντού, και φυσικά μια πόλη ασφαλή, φωτισμένη και καθαρή.

Ποιος είναι ο Γιάννης Παντελεάκης

Γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Κηφισιά. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Κηφισιάς το 1990 και στη συνέχεια σπούδασε γραφιστική στη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών «ΒΑΚΑΛΟ» καθώς και σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης «Λυκούργου Σταυράκου».

Θήτευσε πλάι στον γλύπτη Ιωάννη Παρμακέλη εξειδικεύοντας τις γνώσεις του στο ελεύθερο σχέδιο και στην γλυπτική.

Λίγα χρόνια αργότερα τις εμπλούτισε παρακολουθώντας επιτυχώς σεμινάρια στην Ιστορία της Τέχνης, στο ΕΝΒ (Estudio Νomada) της Βαρκελώνης.

Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τηλεοπτικές παραγωγές και εκπομπές κάνοντας σκηνοθεσία, δημοσιογραφική παραγωγή και δημόσιες σχέσεις, καθώς επίσης και στο θέατρο, σε παραστάσεις με μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Επιπλέον, τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με επενδύσεις και διαχείριση ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.