Μαρινάκης: Χρωστάω ηθικά στον Πειραιά

Μαρινάκης: Χρωστάω ηθικά στον Πειραιά
«Χρωστάω ηθικά στον Πειραιά» δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής», Βαγγέλης Μαρινάκης, στον σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. «Εδώ μεγάλωσα, εδώ εργάζομαι, εδώ είναι οι περισσότεροι φίλοι μου. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου είναι ο Πειραιάς», σημείωσε.

«Χρωστάω ηθικά στον Πειραιά, γιατί μου έχει δώσει μια βάση να μεγαλουργήσω. Για αυτό λοιπόν θέλω και εγώ με τη σειρά μου, εκτός από το κοινωνικό έργο του Ολυμπιακού και της οικογένειάς μου, που είναι πολύ μεγάλο, να γίνουν 5 έργα. Δεν υποσχόμαστε 100 έργα αλλά 5-10 έργα σημαντικά που θα γίνουν στον Πειραιά» πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Αυτή η κοινή αγωνία να βγάλουμε την πόλη μας από την κρίση μας έκανε να βγούμε μπροστά. Μπορούμε περισσότερα πράγματα. Έχουμε τις δυνάμεις, έχουμε τους ανθρώπους. Αρκεί να βγούμε από τα κομματικά κλισέ, να αφήσουμε πίσω μας ανούσιες διαιρέσεις, να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και δημιουργικοί».

Ο ίδιος ανέφερε πως αντί να χαζεύουμε προς την Αθήνα, πρέπει να στρέψουμε το κεφάλι προς τη θάλασσα.

«Εκεί είναι η προοπτική μας, εκεί είναι οι δυνάμεις μας. Είμαστε ένα διεθνές όνομα που σήμερα εκμεταλλεύονται όλοι οι άλλοι, εκτός από τους Πειραιώτες. Αναπτύσσοντας πολιτικές για τη ναυτιλία, για την κρουαζιέρα, για τον τουρισμό θα κάνουμε τον Πειραιά ισάξιο με τη Βαρκελώνη και άλλα μεγάλα λιμάνια, ισχυρές παραθαλάσσιες δυνάμεις. Ο τουρίστας έχει να δει πολλά στον Πειραιά, αρκεί να τα προβάλλουμε σωστά. Δεν μπορεί να φτάνουν 2,5 με 3 εκ.τουρίστες κάθε χρόνο στον Πειραιά και να παίρνουν το πούλμαν να πηγαίνουν στην Αθήνα να βλέπουν την Ακρόπολη ή την Πλάκα».
 
«Είναι από τους βασικούς προβληματισμούς μας. Από τους βασικούς προβληματισμούς, φίλων, Πειραιωτών, οι οποίοι δεν έχουν δουλειά. Βλέπετε αν περπατήσετε σήμερα στον Πειραιά, πόσα μαγαζιά έχουν κλείσει, τη μιζέρια στα πρόσωπα νέων ανθρώπων, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν δουλειά, τη μιζέρια στα πρόσωπα μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων που και αυτοί υποφέρουν επειδή τα παιδιά τους δεν έχουν δουλειά, είναι κάτι το οποίο με απλές πράξεις μπορεί να αλλάξει» συμπλήρωσε.

Σχετικά με την ανεύρεση κονδυλίων για να γίνουν έργα είπε πως αυτό θα γίνει με μια σωστή διαχείριση των πόρων του δήμου και πρόσθεσε πως υπάρχουν πάρα πολλά κονδύλια από την Ευρώπη τα οποία δεν έχουν αντληθεί και ότι από αυτά μπορεί να γίνει έργο για την πόλη.

Για τον δικό του ρόλο σημείωσε ότι είναι «στρατιώτης σε αυτή την προσπάθεια».

«Υπάρχει ένας άξιος άνθρωπος, ο Γιάννης Μώραλης που είναι ικανός, νέος, τίμιος και επαρκέστατος να αναλάβει τα δημαρχιακά καθήκοντα. Θα σταθούμε δίπλα του και όταν δουν εμάς σαν απλούς στρατιώτες να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Πειραιώτες χωρίς εξαιρέσεις θα τη στηρίξουν και αυτοί. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω τη δουλειά μου, ξοδεύω πάρα πολλές ώρες την ημέρα, έχω τον Ολυμπιακό. Για να κάνεις πράγματα στον Δήμο Πειραιά πρέπει να αφιερώσεις όλη τη μέρα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης δεσμεύτηκε για φροντίδα των ηλικιωμένων,  μέσω της αναβάθμισης των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

«Διοργανώνουμε δωρεάν ολοήμερες, διήμερες, τριήμερες εκδρομές, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές γι αυτούς τους ανθρώπους. Βρίσκουμε χορηγίες για να προσφέρουμε δωρεάν αναψυκτικά και καφέ σε όλα τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης. Διοργανώνουμε σε κάθε γειτονιά μουσικές και θεατρικές βραδιές. Και κάτι πολύ σημαντικό που είναι μέσα στο πρόγραμμά μας: Οι άνθρωποι του Δημοτικού Φαρμακείου θα διανέμουν δωρεάν φάρμακα σε κάθε σπίτι, σε κάθε ηλικιωμένο. Αυτό θα γίνει άμεσα. Είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια», είπε ακόμη.

Χαρακτήρισε τον μητροπολίτη Πειραιά, «άνθρωπο με όραμα» και τόνισε ότι προσπαθεί να βρει πρακτικές λύσεις οι οποίες βοηθούν πολλούς συνανθρώπους μας, ενώ σημείωσε πως και ο δήμος θα αναλάβει μαζί με την Εκκλησία το κόστος των συσσιτίων για τους απόρους.

Σημείωσε ότι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα παιδιά και προσπαθούν στις σχολές της ομάδας να δημιουργήσουν την υποδομή «η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να βγάλουν το ταλέντο τους, να μάθουν την ευγενή άμιλλα από πολύ μικρή ηλικία, αλλά για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται εγκαταστάσεις».

Δεσμεύτηκε δε και για έργα στήριξης των εργαζόμενων μητέρων με βρεφονηπιακούς σταθμούς.
 
«Η πρώτη μας δέσμευση είναι ότι ιδρύουμε άμεσα τρεις νέους ολοήμερους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια και την εργαζόμενη μητέρα, τη γυναίκα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όπως επίσης παρέχουμε για κάθε γυναίκα άνεργη, ανασφάλιστη, χαμηλού εισοδήματος δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, προληπτικές εξετάσεις όπως τεστ Παπ, μαστογραφίες, εξετάσεις για οστεοπόρωση. Επίσης, απαλλάσσονται πλήρως οι πολύτεκνες οικογένειες και οι οικογένειες με ΑμεΑ από τα δημοτικά τέλη», είπε.

Δεσμεύτηκε επίσης για μέτρα για τα ΑΜΕΑ, λέγοντας ότι θα αναβαθμιστεί η Δημοτική Συγκοινωνία με 10 μικρά λεωφορεία εξοπλισμένα με ράμπες που θα συνδέουν την κάθε γειτονιά με τους σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ, των Διοικητικών υπηρεσιών, τα Νοσοκομεία.

Προανήγγειλε ότι την Παρασκευή στις 7:00, θα γίνει στο Πασαλιμάνι ομιλία του υποψήφιου δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.