Από νωρίς το πρωί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι απηύθυναν σύντομα μηνύματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σαμαράς: Δημοκρατικά και ενωτικά βγαίνουμε από την κρίση

Στη γενέτειρά του, στο 394 εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις που έκανε βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα τόνισε: «Ασκήσαμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Δημοκρατικά και ενωτικά βγαίνουμε από την κρίση».

Δείτε τη δήλωση Σαμαρά:

Τσίπρας: Να αλλάξει σελίδα η πατρίδα μας

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυψέλη στο 843ο εκλογικό τμήμα. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Σήμερα είναι μαι σπουδαία μέρα γιατί ο λόγος ανήκει ξανά στους πολλούς. Ο λαός είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για να αλλάξουν ηγεσία οι δημοι. Ένα σημαντικό βήμα για να αλλάξει σελίδα η πατρίδα μας».

Δείτε τη δήλωση Τσίπρα:


Βενιζέλος: Η επιλογή των πολιτών να βοηθήσει στην ανάπτυξη

Στο 2ο εκλογικό Τμήμα, στο 8ο δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων, ψήφισε στις 10.15 το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στις τοπικές κοινωνίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες εκλέγουν τους καλύτερους δημάρχους και τους καλύτερους περιφερειάρχες. Και ελπίζουμε η επιλογή και αυτής και της επόμενης Κυριακής να είναι μια επιλογή που θα βοηθήσει την ανάπτυξη, την απασχόληση τις καλές υπηρεσίες του δημότη και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο».

Δείτε τη δήλωση Βενιζέλου:Κουβέλης: Οι πολίτες χρειάζονται μια αλληλέγγυα τοπική αυτοδιοίκηση

Στις κάλπες του 42ου δημοτικού σχολείου στο Γκύζη προσήλθε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Στις δηλώσεις του, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «οι πολίτες με την ψήφο τους διεκδικούν μια τοπική αυτοδιοίκηση προοδευτική, δημοκρατική και αλληλέγγυα με την κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και προσπαθεί να σηκωθεί όρθια».

Δείτε τη δήλωση Κουβέλη:


Καμμένος: Να αποδοκιμάσουν τις επιλογές των Σαμαρά- Βενιζέλου

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άσκησε την Κυριακή το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας και σε δήλωσή του κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν τις επιλογές των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, απορρίπτοντας στα πρόσωπά τους “τα μνημόνια”.

Δείτε τις δηλώσεις Καμμένου:

Κουτσούμπας: Θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε νέα μέτρα

«Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσει να σταθεί όρθιος ο λαός μας,, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό που λείπει σήμερα από τη χώρα μας, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα μονοπώλια το κεφάλαιο την ΕΕ τις κυβερνήσεις τους και απέναντι στις αντιλαϊκές τοπικές αρχές σε Δήμους και Περιφέρειες.

Για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα και κυρίως να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση σύγχρονων λαϊκών αναγκών» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Νέα Ιωνία.

Δείτε τις δηλώσεις Κουτσούμπα:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις