Ο παπάς με τα σκισμένα ράσα, ο υποψήφιος δήμαρχος που έγραψε λάθος το ονόμα του και ακυρώθηκε και μια κυρία που πέθανε μόλις έριξε την ψήφο. Αυτά και άλλα πολλά, στα σημερινά απρόοπτα των αυτοδιοικητικών εκλογών…

Ο τσαμπουκαλής παπάς

Στο αυτόφωρο κατέληξε ένας ιερέας από την περιοχή της Ζαχάρως μετά από καβγά που ξεκίνησε από εκλογο-κουβέντα και επεκτάθηκε σε προσωπικές διαφορές με τρίτο πρόσωπο.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, παραμονής των εκλογών σε καφενείο της περιοχής, με τον ιερέα – σύμφωνα με πληροφορίες να ξεκινά κουβέντα για την δραστηριότητα στελέχους του τοπικού δήμου.

Υπήρξε ένταση με αντιδήμαρχο του δήμου σε λεκτική αντιπαράθεση, όμως με τη συμμετοχή άλλου ατόμου στην κουβέντα, ξεκίνησε ένας μεγαλύτερος κύκλος έντασης με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια.

Ο ιερέας φέρεται να χαστούκισε τον άντρα που παρενέβη στην συζήτηση, εκείνος τον τράβηξε από το ράσο το οποίο σκίστηκε και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και της Αστυνομίας, δόθηκε τέλος στο επεισόδιο.

Ο απρόσεκτος υποψήφιος Δήμαρχος

Ακυρώθηκε από την εκλογική διαδικασία ο συνδυασμός υποψηφίου δημάρχου σε δήμο του νομού Σερρών, καθώς το όνομα του επικεφαλής είχε γραφτεί λάθος!

Συγκεκριμένα, αντί να είναι γραμμένο στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου πρώτα το επίθετο και μετά το μικρό όνομα του υποψηφίου δημάρχου, είχε τυπωθεί αντίστροφα, με αποτέλεσμα όλα τα ψηφοδέλετια να θεωρούνται άκυρα και να μην έχει δικαίωμα ο συνδυασμός να συμμετέχει στις εκλογές.

Πέθανε λίγο μετά την ψήφο

Άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα και αμέσως μετά άφησε την τελευταία της πνοή, μια ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Πιερίας. Το τραγικό περιστατικό συνέβη σε εκλογικό τμήμα της κοινότητας Περίσταση, όταν μια 78χρονη αισθάνθηκε έντονη δυσφορία μόλις βγήκε από το παραβάν και έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Αμέσως προσπάθησαν να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες όσοι βρίσκονταν στο εκλογικό τμήμα, αλλά ώσπου να φτάσει το ασθενοφόρο που κάλεσαν και να τη μεταφέρει στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης η άτυχη γυναίκα είχε ξεψυχήσει.

Ψηφοφόρος ετών… 102!

Ίσως ο μεγαλύτερος σε ηλικία ψηφοφόρος άσκησε σήμερα στην Πρέβεζα το εκλογικό του δικαίωμα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, σε ηλικία 102 χρόνων. Πρόκειται για τον κ. Ιωάννη Κούρτη, ο οποίος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1912.

Ο κ. Κούρτης υπηρέτησε στο Αλβανικό Μέτωπο το 1940 ως έφεδρος ανθυπολοχαγός, ενώ εργάστηκε στο Δημόσιο ως γεωπόνος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις