Δικογραφία σχημάτισε η αστυνομία για την υπόθεση με το εκλογικό υλικό που βρέθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας μέσα σε εκλογικό τμήμα στο δημοτικό διαμέρισμα Μακρισίων του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της Ηλείας.

Ειδικότερα, όταν η καθαρίστρια του σχολείου πήγε να καθαρίσει την αίθουσα, αφού πρώτα είχε ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και είχε αποχωρήσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος, βρήκε κάτω από θρανίο 11 φακέλους, που αποτελούσαν εκλογικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά από τους φακέλους είχαν μέσα ψηφοδέλτια, ενώ άλλοι τέσσερις ήσαν άδειοι.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι φάκελοι έφεραν σφραγίδα, μονογραφή και ήσαν αριθμημένοι.

Μόλις η καθαρίστρια βρήκε τους φακέλους, ειδοποίησε το τοπικό συμβούλιο. Στη συνέχεια μέλος του τοπικού συμβουλίου πήγε στο σχολείο και όταν ενημερώθηκε για το τι συμβαίνει, ειδοποίησε την αστυνομία.

Έπειτα από λίγη ώρα αστυνομικοί πήραν τους φακέλους και στη συνέχεια σχημάτισαν δικογραφία. Ταυτόχρονα ενημέρωσαν τον έφορο των εκλογών, καθώς και την εισαγγελία πλημμελειοδικών Ηλείας.

Στο μεταξύ, άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη σε εκλογικό τμήμα της Πάτρας, αλλά με διαφορετική κατάληξη.

Ειδικότερα, όταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος έφυγε από το εκλογικό τμήμα το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ξέχασε να πάρει τον έναν από τους δύο σάκους με τα ψηφοδέλτια.

Τον σάκο τον βρήκαν οι καθαρίστριες, αλλά προφανώς πίστεψαν πως προς πρόκειται για άχρηστο υλικό από χαρτί και τον πέταξαν σε κάδο ανακύκλωσης.

Όταν έπειτα από λίγη ώρα ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντελήφθη ότι είχε ξεχάσει τον σάκο, επέστρεψε στο σχολείο και με τη βοήθεια των καθαριστριών, βρέθηκε άθικτος σε γειτονικό κάδο ανακύκλωσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις