“Το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ αλλά μνημόνιο, οδύνη και κατοχή ή δραχμή, ανατροπή και προκοπή”, τόνισε ο Θ. Κατσανέβας, στη συνέντευξη Τύπου του κόμματος “ΔΡΑΧΜΗ”.

Οι εκπρόσωποι του συνασπισμού ΔΡΑΧΜΗ, Θεόδωρος Κατσανέβας, Δημήτρης Βάρος, Γιάννης Καραμολέγκος και Σπύρος Στάλιας και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος, ανέφεραν ότι η Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ, έχει τη μόνη συγκροτημένη, τεκμηριωμένη, σοβαρή, αποτελεσμακή πρόταση για την ανατροπή του μνημονίου και τη δημιουργία 1 εκ. θέσεων σε 1,5-2 χρόνια.

Στο πρόγραμμά μας, ειπώθηκε, προβλέπεται η ομαλή μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα, η στάση πληρωμών και διαπραγμάτευση για αποπληρωμή 20% του χρέους όπως έχει γίνει σε άπειρες περιπτώσεις με άλλες χώρες με προεξέχουσα την περίπτωση της Γερμανίας το 1953.

Οι εκπρόσωποι του κόμματος είπαν:

“Προβλέπεται επίσης, η προστασία των δανειοληπτών και των τραπεζικών καταθέσεων, η διασφάλιση της επάρκειας σε τρόφιμα, φάρμακα πρώτες ύλες, κάυσιμα και η προοπτική σημαντικής αύξηση των μισθών, των συντάξεων, του βιοτικού μας επιπέδου και την απαλλαγή της χώρας απο τη γερμανική κατοχή.

Οι προτάσεις μας στηρίζονται σε σοβαρές μελέτες και διαβουλεύσεις με διαπρεπείς διεθνέις οικονομολόγους και η ανάλυσή τους μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα μας www.drachmi5.gr, σε μελέτες, άρθρα και εκλαϊκευμένα βιβλία που κυκλοφορούν”.

Τονίστηκε ότι “όσα κόμματα αποδέχονται το ευρώ, είναι στην πραγματικότητα μνημονιακά κόμματα, αφού το ευρώ είναι αλυσσοδεμένο με το μνημόνιο. Και αυτό γιατί, δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης μέσα στην ευρω-φυλακή από την οποία υποφέρουν όλες οι χώρες της νότιας ευρωζώνης”.

“Όπως και καμιά ελπίδα εξόδου απο τη φτώχεια, την ανεργία, την οδύνη που βιώνουμε σήμερα όπως δε ζήσαμε ποτέ με τη δραχμή. Για αυτό και το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μνημόνιο, οδύνη και κατοχή ή δραχμή, ανατροπή και προκοπή”.

“Είναι ντροπή για όσους σκέφτονται να ψηφίζουν κωμικές παραφυάδες του συστήματος όπως τα ατερμάτιστα Ποτάμια και όχι μόνο, που υπηρετούν τη συμμορία του ευρώ, μέλη της οποίας, όπως ορισμένοι μεγαλοτραπεζίτες που ευθύνονται για θαλασσοδάνεια, θα κάτσουν στο σκαμνί. Η ατιμωρησία προς όλους και για όλα ανήκει στο παρελθόν”, κατέληξαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις