Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την δράση σπείρας που έκλεβε το τελευταίο πεντάμηνο σκάφη από τα Μεσόγεια της Αττικής και τα μετέφεραν στην Δυτική Ελλάδα. Ήδη έχουν συλληφθεί δύο μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ένας 20χρονος.

Όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Αστυνομίας, είναι πολύ πιθανό στην σπείρα να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Η δράση της σπείρας άρχισε να αποκαλύπτεται μετά την σύλληψη στη Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 45 και 21 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, ρυμουλκώντας σκάφος που είχε κλαπεί από το Κορωπί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από έρευνες που έκαναν η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου, εξιχνιάστηκαν άλλες έξι κλοπές σκαφών. Ως δράστες των κλοπών φέρονται οι δύο συλληφθέντες, καθώς και ο 20χρονος που αναζητείται.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν βρεθεί τα τρία από τα έξι σκάφη που είχαν αφαιρεθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων.

Όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών, αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα κλεμμένα σκάφη να κατέληγαν σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις